Отидете към основна версия

3 406 57

Алибегов към министър Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име

  • ричард алибегов-
  • стойчо кацаров

Поредните грозни лъжи на Кацаров, на които съм принуден да отговоря, пише Алибегов

Илюстративна снимка, БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров си позволи грозна нападка по мой адрес, като цитира името ми и обяви, че протестът ми бил „по-скоро политически“! А въведените мерки били предложени от самия мен". Това се казва в позиция до медиите на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов след днешните изявления на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

В нея се казва още:

"Поредните грозни лъжи на Кацаров, на които съм принуден да отговоря: На първо място, несъгласие с недомислиците, наречени „противоепидемични мерки“ изразяват множество браншове, които са изправени пред фалит благодарение на тях! И всеки един от тези сектори гласно изказва недоволството си! За мен обаче е крайно учудващо защо служебен министър говори за политически протести? Той коя точно политическа сила представлява, кой го е избирал за поста и кой е гласувал за него? Протестите ни са икономически, а не политически!

Относно неадекватните решения на министъра и опитите му да си измие ръцете за тях с мен и представляваните от мен организации, ще подчертая: Туристическият бранш никога не е приветствал налагането на каквито и да било рестрикции. Но в условията на пандемия, при предлагането на здравни мерки, винаги сме се опитвали да представим нашите възгледи и да защитим позицията на бранша пред здравните власти.

Участвали сме в преговори и сме се опитвали да въведем логика в идеите на т.нар. власт! Основен акцент в цитираното днес от министър Кацаров писмо е изречението: „Нашето мнение е, че при наличието на всички видове ваксини и тяхната достъпност, ограничение при работата на бизнеса не бива да се налага, а всеки гражданин на Република България следва да бъде отговорен за собственото си здраве и това на хората, с които контактува“.

И да, съгласили сме се да направим компромис и да приемем въвеждането на зелените сертификати, но НЕ по начина, по който това е направено с издадената вчера заповед. Компромисът, който направихме с тях беше с единствената цел - да продължим все пак да работим. В крайна сметка обаче, най-важните неща, за които настоявахме, не са факт – тест за антитела не се признава като „зелен сертификат“, което поставя множество наши сънародници, минали през вируса безсимптомно, в неравностойно положение.

Безплатни тестове за момента НЯМА, а се оказа, че и няма да са безплатни, а всеки ще плаща сам за манипулацията по взимането им! Наложените мерки не важат за държавната администрация, а държавата е най-големият работодател в България. По този начин са дискриминирани на трудов принцип работещите в секторите, които заповедта на здравния министър удари!

Съжалявам, че битката, която аз и колегите ми водим за правата на българските граждани и спасяването на българския бизнес не се харесва на някого! Атаките срещу мен обаче няма да ме уплашат и откажат от пътя, по който съм поел. Защото за мен е важно поне да опитам да спра опитите на некомпетентни и компрометирани хора да съсипят българския бизнес, българската икономика и да отнемат правото на труд на стотици хиляди български граждани! И няма да позволя никой да крие некомпетентността си зад моето име!"

Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове