Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 18:25 3 385 57

Алибегов към министър Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име

  • ричард алибегов-
  • стойчо кацаров

Поредните грозни лъжи на Кацаров, на които съм принуден да отговоря, пише Алибегов

Алибегов към министър Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров си позволи грозна нападка по мой адрес, като цитира името ми и обяви, че протестът ми бил „по-скоро политически“! А въведените мерки били предложени от самия мен". Това се казва в позиция до медиите на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов след днешните изявления на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

В нея се казва още:

"Поредните грозни лъжи на Кацаров, на които съм принуден да отговоря: На първо място, несъгласие с недомислиците, наречени „противоепидемични мерки“ изразяват множество браншове, които са изправени пред фалит благодарение на тях! И всеки един от тези сектори гласно изказва недоволството си! За мен обаче е крайно учудващо защо служебен министър говори за политически протести? Той коя точно политическа сила представлява, кой го е избирал за поста и кой е гласувал за него? Протестите ни са икономически, а не политически!

Относно неадекватните решения на министъра и опитите му да си измие ръцете за тях с мен и представляваните от мен организации, ще подчертая: Туристическият бранш никога не е приветствал налагането на каквито и да било рестрикции. Но в условията на пандемия, при предлагането на здравни мерки, винаги сме се опитвали да представим нашите възгледи и да защитим позицията на бранша пред здравните власти.

Участвали сме в преговори и сме се опитвали да въведем логика в идеите на т.нар. власт! Основен акцент в цитираното днес от министър Кацаров писмо е изречението: „Нашето мнение е, че при наличието на всички видове ваксини и тяхната достъпност, ограничение при работата на бизнеса не бива да се налага, а всеки гражданин на Република България следва да бъде отговорен за собственото си здраве и това на хората, с които контактува“.

И да, съгласили сме се да направим компромис и да приемем въвеждането на зелените сертификати, но НЕ по начина, по който това е направено с издадената вчера заповед. Компромисът, който направихме с тях беше с единствената цел - да продължим все пак да работим. В крайна сметка обаче, най-важните неща, за които настоявахме, не са факт – тест за антитела не се признава като „зелен сертификат“, което поставя множество наши сънародници, минали през вируса безсимптомно, в неравностойно положение.

Безплатни тестове за момента НЯМА, а се оказа, че и няма да са безплатни, а всеки ще плаща сам за манипулацията по взимането им! Наложените мерки не важат за държавната администрация, а държавата е най-големият работодател в България. По този начин са дискриминирани на трудов принцип работещите в секторите, които заповедта на здравния министър удари!

Съжалявам, че битката, която аз и колегите ми водим за правата на българските граждани и спасяването на българския бизнес не се харесва на някого! Атаките срещу мен обаче няма да ме уплашат и откажат от пътя, по който съм поел. Защото за мен е важно поне да опитам да спра опитите на некомпетентни и компрометирани хора да съсипят българския бизнес, българската икономика и да отнемат правото на труд на стотици хиляди български граждани! И няма да позволя никой да крие некомпетентността си зад моето име!"


Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    58 13 Отговор
    То пък едно "име".

    Ае беги бе али!

    Коментиран от #57

  • 2 Мутри вън

    46 15 Отговор
    "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) ще обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) и пред Комисията по дискриминация въвеждането на зелените сертификати като вход на обществени места. Това обяви лидерът на коалицията Мая Манолова.

    Коментиран от #15

  • 3 ИнгилизоФ

    50 11 Отговор
    Тоя АлибеГ са му правили лоботомия! Няма друго логично обяснение!!!
  • 4 ИСТИНАТА

    44 53 Отговор
    Умират дечица, умират родилки , умират млади момичета и момчета! Техния жизнен път е прекъснат от коварния вирус убиец. А популисти като Копейкин, като шкембе войвода агент Иван, като Нинова, като Манолова искат оставки заради здравните мерки които целят спасяване на здравето и животите ни. Ами отидете и кажете това на близките , на децата и родителите на тези 23 хиляди нещастни Български граждани които изгубиха животчетата си от страшния вирус убиец! Някой от техните близки няма да издържи и с автоматичен откос ще ви прати също в по добрия свят както каза Борисов.

    Коментиран от #20, #32, #49

  • 5 Коста Марков

    3 3 Отговор
    Имам само,само едно сърце
  • 6 GGG

    85 12 Отговор
    Когато Тулупа беше въвел КПП-та и локдауни къде се беше скрил, а?!
  • 7 Марш

    52 8 Отговор
    В банята,че косата се е спластила още повече
  • 8 Мислещ

    40 4 Отговор
    Всички видяхме, че ако не "по ваше предложение", то най-малкото се кефехте, че ще "работите на 100%". И продължавате да не сте срещу сертификатите, а само срещу начина им на въвеждане.
  • 9 Аладин

    48 7 Отговор
    Шиптар любовник на Сачева. И парите са му от бившата жена на която са и ресторантите!
  • 10 Професор Николай Витанов

    28 9 Отговор
    Налагат се нови мерки. В едно интервю преди два дни като ме питаха, кой от двата варианта на доц. Кунчев ще се приеме, казах, че ще се приеме политически по-изгодният. Като ме питаха кой от двата варианта е политически по-изгодният - отговорих - зелените сертификати. А кой е ефективният - пълен локдаун
  • 11 Алгиберчо

    29 10 Отговор
    И ти си една плява от тиквеното поле
    Вижда ви се краят в края на ноември
  • 12 НЯКОЙ

    39 12 Отговор
    Алибегов, много на сериозно се вземаш - кой си ти всъщност ???
  • 13 ЕвроНюз

    22 20 Отговор
    Ако в България не бъдат взети по твърди мерки се превръща във второ Бергамо
  • 14 Оффф

    26 12 Отговор
    Ама той име имал ? Наглост кръчмарска !
  • 15 Тая ли точно

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Мутри вън":

    Точно пък Мая да ги обжалва, леле мале...Ми нали ако тия дойдат на власт ще въведат не ами двойно по-сатрапски мерки.
  • 16 човек от народа

    7 6 Отговор
    гарбидж !
  • 17 Нане

    18 7 Отговор
    къф е тоя?
  • 18 АлиАгаДПС

    24 6 Отговор
    една от мутрите на боко тиквата
  • 19 тулупов

    29 7 Отговор
    И ти ли търсиш известност веее Айдибегов. То, няма мерки, ама мерките са ви строги. Какво още лаете? Нали Борисов каза че няма мерки. Сега заради вас страда народа.
  • 20 ноо

    30 6 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    Едни от най-голмите убийци не са ли ГЕРБ?

    Коментиран от #53

  • 21 📌🇧🇬

    11 16 Отговор
    :) Абсолютно, не се крий Каца. Каца вън!
  • 22 Ха ха ха

    12 25 Отговор
    Кацарав винаги е бил долнокачествен, некадърен , злобен и подмолен нищожен човечец, с отнети лекарски права , а превратаджията радев го назначи съвсем умишлено за да тероризира хората - това са новите долнокачествени калинки на радев , а самия нищожник радев е по лош и от Борисов .

    Коментиран от #31

  • 23 Бамбука

    9 17 Отговор
    Живеем в правова държава, поне така се приема като членка на ЕС. Ти къде се вписваш в тези водени от теб протести ? Ще защитиш ли заболелите и техните близки, ще защитиш ли работещите без да са се ваксинирали ? Държавата не е само на тези като теб "протестиращи" , а и на всички граждани, които спазват законите и мислят за здравето, а не за кинтите.
  • 24 Лудогорец 9

    24 4 Отговор
    Какви сертификати кви 5 лева спирам да си харча парите и който иска да фалира ако ще и хазната да остане празна след като фирмите фалират от недостиг на клиенти.Пълен бойкот на доброзорното ваксиниране ! Какво е това демокрация ли сме или диктатура ?
  • 25 ГОРСКИ

    13 7 Отговор
    А бе ахмак той е министър а пък ти кой си!?!?
  • 26 Активист на БКП

    19 2 Отговор
    ГЕРБ-СУДЖУК и Тиквоний-убийци!!!!🇱🇷🎃🇹🇷
  • 27 Ццц

    14 5 Отговор
    Марионетка, принципно бил съгласен за сертификата. Заведенията да го сменят докато е време, че ще ги фалира с тия приказки.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    11 3 Отговор
    АЕ писма ми да чета за тоя мазния! И тая година няма да си купиш кола за 100-200 бона!!!
  • 30 Тома

    10 3 Отговор
    За алито на ден има по 5-6 репортажа повече от здравния инспектор на България защото гербаджиите са платили на медиите с крадените пари от народа

    Коментиран от #51

  • 31 тулупов

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха":

    Със сигурност си на държавна хранилка. Какво вечеря снощи че дванадесет години не смея да отпусна юздите от затегнати колани от твоя гуру !!??

    Коментиран от #40

  • 32 Притежател

    23 5 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    Умират щото за 12 години тиквата изгони и уби 1,5млн българи.
    Сега не останаха кадърни лекари и резултатът е налице.

    Коментиран от #33

  • 33 Мислещ

    6 8 Отговор

    До коментар #32 от "Притежател":

    А сега правителството на пъпеша ще доизгони останалите полу-свестни като почне да ги изнудва за сертификати и тогава вече ще видим какво е "препълнени" (Тоест празни откъм персонал) болници. Ама важното е че много искат да се грижат за нас, де. Толкова много, че са готови и да ни избият, за да ни опазят.
  • 34 Али Бегай оттук !

    10 1 Отговор
    Грозен гербав боклук !
    Али Агджа на манджата !
  • 35 Този Али....

    7 2 Отговор
    Скоро ще го заболи...
  • 36 Г- н Али Бегов

    15 2 Отговор
    Крещите защото и Вие самия нямате сложена ваксина. Първо вие се ваксинирайте. Дайте пример на вашите служители. Пък тогава крещете и беснеете. Бъдете честен. А иначе съм съгласна с това че сте подлога на политическия труп ББ
  • 37 Питам Рашков! Докога ?!!!

    11 2 Отговор
    БИБИТКО в ареста ! Кога ???
  • 38 фбр

    7 2 Отговор
    Бойкова подлога!
  • 39 нане Геле

    9 2 Отговор
    Али/бегов, а ти изплюй топките на баце и бегай в гората.
  • 40 Ха ха ха

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "тулупов":

    А ти явно си поредния лумпенизантсимпатизант на долнопробника радев ...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 АЛИ САЧЕВ

    7 1 Отговор
    доста се е облажилпокрай мутрата. Къде бе миналата годна?!
  • 43 Фен

    7 0 Отговор
    Колко къса е паметта на човек. Когато Борисов затваряше поголовно, дори трябваше декларация да отидеш до Елин Пелин къде бяха протестърите? А когато ресторантите и други заведения бяха затворени на 100% къде бяхте?
  • 44 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Ай,стига с този ,орангутан..!!Сутрин,обед,вечер ,Ричард!!....Дайте новини ,за Рф,за САЩ Франция,Китай..
  • 45 Иван

    6 0 Отговор
    Предлагам тоя да не показвате повече. Не е интересен. Га беше Бойко мълча като анатомичен орган, ся се прави на мъж
  • 46 8900000

    1 0 Отговор
    Как "Мислим тестовете да са безплатни" прозвуча като функция, на която тези хора са способни.
  • 47 То пък

    2 0 Отговор
    Ега си Името….
    Хаха
    Бегай Али
  • 48 ФИНЦИ

    2 1 Отговор
    А БЕ СТИГА И ТИ БЕ АДИ РАБОТИ СЕГА С ВАКСИНИРАНИТЕ КО РЕВЕШ НИИ НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ И ДОРИ ДА СИ КУПИММММММ СЕРТИФИКАТЧЕТА НЯМА ДА ИДВАМЕ НА КРЪЧМИТЕ ВИ ДА ВИ КОНСУМИРАМЕ БОКЛУЦИТЕ АЛИИИИИ БЕГГГГГГ
  • 49 ФИНЦИ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    СЕДИ СИ У ВАС И НЯМА ДА ТА ГЕПИ ВИРУС БЕ ОХЛУФ

    Коментиран от #54

  • 50 Бай хооой

    3 0 Отговор
    Кой беше ти бре мишкар,от къде се появи че не се сещам.До преди година бяхте в миша дупка.....Племе не народ....
  • 51 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Тома":

    Колега,винаги прави връзката- продажни журналисти и ТВ водещи,парите на Америка за България и Сорос,дрисните на Боко на ТВ - екран-и веднага ти излиза Алито,все така сплъстен и рошев.И нахален.Плачи за прокурор,но и те смучат от същата хранилка.
  • 52 Маймуна

    0 0 Отговор
    Ти ли маймуно си компетентния. Ти, Христо Мутафчиев, Балтов, Герджиков, това мекотело ревете че ви спира ямата. Кюлпетата свършват. Всички Бирисови псета взеха да вият в един глас. А колко си приличате по сурати. Когато се разболее няк8й близък тогава се жалвайте на Тулупа
  • 53 Дългия

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ноо":

    Твоя фатмак е с бездействието си и стремежа да се хареса на всички, че иначе ще стане клиент на прокуратурата !
  • 54 Шамара

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "ФИНЦИ":

    Аааа не не ти ще си стоиш у вас а аз ще си пия бирата!
  • 55 ПКП

    1 0 Отговор
    КАКВО ИМЕ ИМАШ ТИ БЕ АФГАНЕЦ МРЪСЕН !
  • 56 Алибегов!! Разпространител на КОВИД19

    2 1 Отговор
    Здравната система, народа се борят срещу Ковид19, Алибегов и помощниците му правят всичко възможно да се разпространява!! Да създават Хаус в Държавата, да може Борисов да Реве, че"ето има Хаус защото не Управлявам аз, и само аз мога дае оправлявам държавата"!!!! А той беше начело управлява 12год, видяхме какво може:Крадене, Лъжене, маниполации, Нагнетявате на страх, Опсихясване и пълна некадърност!! Това показа, че може Борисов!!! Алибегов е виновен за заразяването на много хора и за разпространението на Ковид19!!
  • 57 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    Като си купя сешоар за 30 лв. има 3 г. гаранция, а за "ваксината" нито лекари нито производители дават гаранция, как да си я сложа?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове