Отидете към основна версия

9 872 166

Бориславова: Останах с впечатление, че Гешев не е готов да си свърши работата

  • лена бориславова-
  • иван гешев-
  • не е готов-
  • работа

Тя илюстрира съпротивата на ГЕРБ срещу новото правителство с факта, че депутатите от ГЕРБ са задали само за седмица 300 въпроса на министрите и даде за пример хиперактивността на Николина Ангелкова, на която трябва да се отговори писмено

Снимка: БНТ

"С риск някой да ме обвини във вендета, истината е, че най-големият проблем на държавата в момента е неработещата прокуратура", заяви Лена Бориславова, началник на каинета на Кирил Петков, пред Дарик радио.

Тя изрази изумлението си, че прокуратурата се е направила на изненадана кои са лицата от списъка на корумпираните и изпрати призовки на Бориславова и министър-председателя Кирил Петков.

"Клоня към хипотезата, че главният прокурор се опитва да запали война между институциите. Какво стана с разследването за "Булгаргаз"? Вместо да се разследват злоупотребите на бившето ръководство на дружеството, прокуратурата се зае да разследва какви заповеди е издало МВР. И това по време на тежка енергийна криза занимава най-много прокуратурата. Вместо МВР да бъде оставено да действа в рамките на правомощията си прокуратурата иззе папките по делото, за да търси кой как е резолирал документи. Прокуратурата не задава релевантните въпроси дали има злоупотреби за милиони. Целият ѝ фокус обаче са резолюциите на МВР. Или да ни извика мен и премиера", каза Бориславова, цитирана от "Евроком".

"Останах с впечатление, че Гешев не е готов да си свърши работата", каза тя и благодари на разследващите журналисти, които са разкрили големи корупционни нарушения в страната въпреки липсата на медийна свобода и работейки в голям риск.

Бориславова обясни, че не е работа на премиера или началника на кабинета му да вземе папките от ДАНС и да ги занесе в прокуратурата:

"Но изкристализира колко прокуратурата е дезинтересирана от разследване на публично изнесени данни, които са законно основание да се самосезира. Представете си за какъв колапс на прокуратурата става дума, щом тя твърди, че не разполага с данни за престъпления по въпросните медийни разследвания. Тя не започва да разследва данните, а започва да разследва премиера и мен, че имаме медийни публикации", допълни тя.

Бориславова илюстрира съпротивата на ГЕРБ срещу новото правителство с факта, че депутатите от ГЕРБ са задали само за седмица 300 въпроса на министрите и даде за пример хиперактивността на Николина Ангелкова, на която трябва да се отговори писмено:

"Мислите ли, че на администрацията ѝ остава време да се занимава с оперативната си работа?!", каза Бориславова.

"Опозицията оказва тормоз на управляващите с тази ожосточена канонада от въпроси. Но не сме очаквали нищо по-малко", допълни тя.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 92 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол