Отидете към основна версия

1 811 69

Васил Терзиев: В София има много какво да се желае - разбито е, неравно е. Проблем са и подлезите

  • васил терзиев-
  • софия-
  • разбито-
  • неравно-
  • подлези

И градският транспорт страда от проблем с достъпността. Необходими са нови превозни средства с рампи, които да поемат пътниците, които имат проблеми с придвижването, които са с колички, каза кандидатът за кмет на София

Снимка: БГНЕС

Кандидатът за кмет на София на "Обединени за София" Васил Терзиев се включи в разходка на родители с детски колички по улиците на столицата, предаде репортер на Novini.bg.

Майките ми споделиха за проблемите с придвижването по софийските тротоари. Дори в централната градска част има много какво да се желае - разбито е, неравно е, на моменти трябва да се слиза на пътното платно, за да може да се премине, заяви Терзиев.

Темата с достъпността е заложена в програмата ни и е нещо, което искаме да решим, защото това е проблем, от който страдат не само майките с деца, а и тези, които искат да се придвижват с тротинетки, да се разхождат пеша, но най-вече хората със затруднено зрение, със затруднено придвижване – за тях градът ни е особено негостоприемен, посочи кандидатът за кмет на столицата на "Обединени за София"

Една от майките, участващи в разходката, отбеляза, че разходките с детска количка по софийските улици са опасни. Ако трябва да я кача на тротоара или да я сваля, ще ми отнеме много повече времето, отколкото да мина по улицата, каза жената.

И двамата родители от едно младо семейство се налага да участват в този процес, за да направят една добра разходка с малко дете, добави Васил Терзиев.

По думите му, за да се осигури достъпност, освен работата по тротоарите и пътната настилка, друг голям проблем са подлезите. Там няма релси, няма рампи, няма асансьори. Това трябва да бъде прегледано и да се изработи план къде какво има нужда да се направи, отбеляза Терзиев.

И градският транспорт страда от проблем с достъпността. Необходими са нови превозни средства с рампи, които да поемат пътниците, които имат проблеми с придвижването, които са с колички, каза кандидатът за кмет на София.
Попитан дали в столицата има достатъчно паркове и междублоковите пространства, Терзиев коментира: "Не. Това е един от големите проблеми, които искаме да започнем да решаваме – във всеки квартал да има поне едно облагородено място, където майките да могат да разхождат детето".

Той посочи, че заедно с екипа си са решени да намерят решение и на проблема с къпалнята в Борисовата градина. Това пространство трябва да бъде приведено във вид, да се намери решение със собственика, да ги няма това безвремие и грозотия, които са в момента, подчерта Васил Терзиев.

Той поясни, че предвижда и повече озеленяване на столицата.

В отговор на въпрос какви са плановете му за Природен парк "Витоша", Терзиев каза: "Мечтата ми е, когато след 4 г. зададете този въпрос, да отговоря – да, превърнахме парк "Витоша" в място за целогодишен спорт, за активен туризъм, намерили сме решение на този проблем, който тормози всички софиянци от 17 г. Ще намерим път това да се случи, а не да тупкаме топката още 4 г."

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове