Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 16:11 1 799 69

Васил Терзиев: В София има много какво да се желае - разбито е, неравно е. Проблем са и подлезите

  • васил терзиев-
  • софия-
  • разбито-
  • неравно-
  • подлези

И градският транспорт страда от проблем с достъпността. Необходими са нови превозни средства с рампи, които да поемат пътниците, които имат проблеми с придвижването, които са с колички, каза кандидатът за кмет на София

Васил Терзиев: В София има много какво да се желае - разбито е, неравно е. Проблем са и подлезите  - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за кмет на София на "Обединени за София" Васил Терзиев се включи в разходка на родители с детски колички по улиците на столицата, предаде репортер на Novini.bg.

Майките ми споделиха за проблемите с придвижването по софийските тротоари. Дори в централната градска част има много какво да се желае - разбито е, неравно е, на моменти трябва да се слиза на пътното платно, за да може да се премине, заяви Терзиев.

Темата с достъпността е заложена в програмата ни и е нещо, което искаме да решим, защото това е проблем, от който страдат не само майките с деца, а и тези, които искат да се придвижват с тротинетки, да се разхождат пеша, но най-вече хората със затруднено зрение, със затруднено придвижване – за тях градът ни е особено негостоприемен, посочи кандидатът за кмет на столицата на "Обединени за София"

Една от майките, участващи в разходката, отбеляза, че разходките с детска количка по софийските улици са опасни. Ако трябва да я кача на тротоара или да я сваля, ще ми отнеме много повече времето, отколкото да мина по улицата, каза жената.

И двамата родители от едно младо семейство се налага да участват в този процес, за да направят една добра разходка с малко дете, добави Васил Терзиев.

По думите му, за да се осигури достъпност, освен работата по тротоарите и пътната настилка, друг голям проблем са подлезите. Там няма релси, няма рампи, няма асансьори. Това трябва да бъде прегледано и да се изработи план къде какво има нужда да се направи, отбеляза Терзиев.

И градският транспорт страда от проблем с достъпността. Необходими са нови превозни средства с рампи, които да поемат пътниците, които имат проблеми с придвижването, които са с колички, каза кандидатът за кмет на София.
Попитан дали в столицата има достатъчно паркове и междублоковите пространства, Терзиев коментира: "Не. Това е един от големите проблеми, които искаме да започнем да решаваме – във всеки квартал да има поне едно облагородено място, където майките да могат да разхождат детето".

Той посочи, че заедно с екипа си са решени да намерят решение и на проблема с къпалнята в Борисовата градина. Това пространство трябва да бъде приведено във вид, да се намери решение със собственика, да ги няма това безвремие и грозотия, които са в момента, подчерта Васил Терзиев.

Той поясни, че предвижда и повече озеленяване на столицата.

В отговор на въпрос какви са плановете му за Природен парк "Витоша", Терзиев каза: "Мечтата ми е, когато след 4 г. зададете този въпрос, да отговоря – да, превърнахме парк "Витоша" в място за целогодишен спорт, за активен туризъм, намерили сме решение на този проблем, който тормози всички софиянци от 17 г. Ще намерим път това да се случи, а не да тупкаме топката още 4 г."


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    35 2 Отговор
    Има много какво да се краде 2.55 млрд ✌🏻
  • 2 Благодарение

    25 4 Отговор
    на една крадла , " дете на активни борци против капитализма" !
  • 3 Българка

    8 44 Отговор
    Васил Терзиев е решителен, комуникативен, експертен управленец и бизнесмен. Той знае какви са проблемите на София, но най-вече как решително да ги разреши с помощта на общинските съветници на ДБ, ПП и Спаси София

    Коментиран от #6, #14, #66

  • 4 Анонимен

    8 8 Отговор
    Бъдещия кмет избран от Софиянци Васил Терзиев. Евродепутат отива тони арменеца, след 4 години става Бони бонбонов от пп кмет, а кмета Васил Т измества кики от ППДБ. Прочетено от най тиражирания сайт ПИК.
  • 5 В София има много какво да се крадне!

    25 0 Отговор
    Щом умните софиянци го позволяват, какво остава за другите граждани от страната!
  • 6 Васил Терзиев

    22 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    е Фандъкова в панталон. Слуга на Тиквата, като Киро и Ристю. С него Тиквата ще продължи да си пълни чекмеджетата. Гласувайте за Деян Николов.
  • 7 ХХХХ

    9 5 Отговор
    На запад не е България, а към туркие се е запътила бре наивни хора. София си няма на идеи, а що и е, важно е, че за 35 всички 240 крадоха и си оправиха живота на поколения напред, виж им обувки, лакове, парфюмите, тоалетите, луксозен у домовете им и на деца и внуци, а и не всички, повечето са въздух под налягане на батето боич Ленин
  • 8 Бесен-_ Язовец

    29 3 Отговор
    Тоя вон.ящ соросоид се уплаши от дебат с Ваня Григорова
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Злати Минкова

    3 33 Отговор
    Терзиев би бил един достаен кмет на град София. На всички други бих се изакала на лицата им.

    Коментиран от #46, #49

  • 11 Анонимен

    12 0 Отговор
    Проблема са младежо парите, връзките шуробаджанаците, всеки в Бг дава мило и драго да е на държавна софра. Капиталиста и ссср даваха по 100 и 170, а днес 780 лева. С тия пари, кой има семейства, хората на бойко методиев в мвр. Там са парите, не дава частника. Ще се увеличи прираста на света през 1965,а до тогава ще пада с убийства, самоубийства, инфаркти и кой оцелее.
  • 12 Галя от EmbassyTO

    17 2 Отговор
    Как ще обясниш, че от заплата хиляди, ще взимаш доста по - малко. Защо? Да напомниш за машинките, нали
    Галка
  • 13 12345

    22 2 Отговор
    Тоз юнак внук и син на лидери от ДС повдига елементарни проблеми - подлези, тротоари. Проблемът на града е друг - презастрояване, липса на добри транспортни връзки, намаляване на парковете, тотално отстраняване на дърветата по улиците, които инж- Иванов е решил да бъдат засаждани, липса на паркоместа. Няма етажни паркинги в центъра, този под НДК стана частна автомивка, единственият плаж в Борисовата е занемарен, увеселителният парк за децата чака да бъде застроен с нови сгради, вместо общината да го откупи. На мястото на цирка - забавлението на децата - радте поредната офис сграда за компютърни спецчета и т.н.
  • 14 Жан Клод ( с двата ножа)

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Всичко е вярно , без последното..
  • 15 кдс

    6 2 Отговор
    Нищожество! Няма гена на дядо си
  • 16 Ний ша Ва упрайм

    7 2 Отговор
    и тоя май е от партията на Екименчо. Кариеристчи
  • 17 Софиянци

    4 26 Отговор
    Не ме интересуват какви са били майка му, баща му, чичо му, дядо му и цялата му рода. Този човек вдъхва доверие с това, че не се отказа от родата си, умен е, софиянец е, създал е семейство и деца и, поне засега, не се хвърля в обятията на друго семейство като Хикимян. Щом като може да осигури работа и много добри заплати на толкова хора, а не е на хранилка, на този млад, интелигентен човек може да му се има доверие и да му го гласуваме.

    Коментиран от #21, #22, #28

  • 18 пешо

    15 2 Отговор
    партизанин моя дядо , партизанин и татко , ах само да порасна какъв кмет ще стана аз
  • 19 Име

    8 1 Отговор
    Проблем са и дървените ДС кратуни! Лустрация!
  • 20 софиянец

    18 0 Отговор
    Обикновен мошеник
  • 21 Име

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянци":

    Наивно, много наивно!
  • 22 РЕАЛИСТ

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянци":

    Тоя Васил, ако не беше от рода доносници, с тая физиономия и умствен багаж, най-много сервитьор, да бе станал. Ама от фамилия на ДС се забогатява лесно и после фукня. Виж ме кво съм станал.
  • 23 нено

    9 0 Отговор
    Желанието на обикновените софиянци е тези които работят на олигарсите ,да се махат мутрите и тези от сглобката -предатели!!!!
  • 24 Павел пенев

    7 2 Отговор
    Ако можеше баща му и дядо му да видят какво изчадие са отгледали?

    Коментиран от #40

  • 25 123456

    7 1 Отговор
    Стига с тая мръсотия бе , кажи за милиардите кражби и за мръсотията в сглобката ! Черни души сте !
  • 26 нннн

    6 1 Отговор
    Хващай кирката и лопатата и работи за благоустройството на София. Но публична длъжност - НЕ. А кмет на София - съвсем хич. И въобще, кметът НЕ бива да е от Сглобката.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Търновец

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянци":

    Вие само го изберете и той ще подравни Софийското поле Софето ще е равно . Ако ви предложим и ни се помолите ще изпратим много по велик човек и умен и надарен Митю Пищова който пък ще направи така че Софето ще изглежда като В Търново амфиТЕАТРАЛНО Мислете преди да гласувате
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 МА Й НАТА ТИ

    5 2 Отговор
    ОТ ТЕБ КМЕТ НЕ СТАВА. МА ЙНА ТА ТИ!
  • 31 Гост

    3 1 Отговор
    Предпочитам дупките и неравностите отколкото чуждопоклонни слуги да спират развитието на София и България! Няма как шефа ти да е маша, па ти да си независим и да правиш нещата, така както ги виждаш. Няма начин, Терзиев

    Коментиран от #37

  • 32 Овчаров

    3 0 Отговор
    Подлезите, надлезите, цяла София е проблем. От сума години плащаме софийското парно. По руски образец няма европейско развитие. Разберете го и обърнете внимание и на останалата част от страната, защото ще останете само с пенсионери и болни...
  • 33 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    33Години Съсипана
    Родина Бг
  • 34 гражданин

    4 1 Отговор
    какво ти пука на тебе за София, нали си расъл във Вашингтон и Ню Йорк, отивай си там, да работиш за американската икономика, и твойте супер смарт девелопери, си ги вземи с тебе

    Коментиран от #35

  • 35 Истината!!!

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "гражданин":

    Той е родолюбец и иска България да изглежда като развитите западни държави, толкова ли не ти е ясно?! Всички го искаме, България да е чиста, подресена и красива! Искаме да си живеем добре в Родината!
  • 36 софийски либерал

    4 2 Отговор
    Терзиев и Хекимян да се явят като брачна двойка.
  • 37 Глупости пишеш

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Руски опорки и лъжи!
  • 38 За протокола

    6 1 Отговор
    Свършиха ли знаещите и можещите, честни и безкористни хора, та ни пробутват някакво отгледано в оранжерия милионерче за кмет?!?!? Само общи приказки и ПР.
    Ами да дойде Ким Кардашян, нея да я направим кмет. Сама е станала милиардерка, което значи, че има ум, помага, с връзки по света.
  • 39 Бай Иван

    3 0 Отговор
    "Васил Терзиев: В София има много какво да се желае - разбито е, неравно е. Проблем са и подлезите"

    Айде бе! Сериозно ли ги говори тия работи? Тоя откри топлата вода .Че то ако е само това да не сменяме Фандъкова .Все ще изравни неравностите и ще оправи разбитите за още 4 години в общината .Шегувам се разбира се. Че то 12 години и не стигнаха. Абе Терзиев , яко ги погледнеш то няма нито една равна или неразбита улица и би следвало КАТ да ги затвори, като опасни за движението , хората и ходовите части на колите. .Само поставянето на шахтите по платната ако минеш да видиш една няма да намериш поставена с друга в някакъв ред по платната.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Инфраструктурата на София трябва да е

    1 0 Отговор
    Като движението на електроните и фотоните в медните кабели и оптичните влакна на интернет мрежата и електрическата мрежа
  • 42 Какви " новини" съобщава

    10 0 Отговор
    този на софиянци, за разбити тротоари и подлези?Той явно години наред не е слизъл от луксозните си коли. В София има най- много да се желае този кандидат да из
    изчезне възможно най- бързо от полезрението на софиянци. Същият игра хоро сам с още един общинар на площада в Кремиковци.Някои ги помислили за побъркани. Не, те си правят майтап с хората.Още колко ще продължат с цирковете.Насила хубост не става, казва народът.
  • 43 така така

    3 0 Отговор
    Има какво да се желае.... без фашистки шайки в София!
  • 44 Обаче

    4 0 Отговор
    За сигнали по телефона се изказа по радиото (наричали ги доноси при предците му), а за МОЧервенатаАрмия ДС- отрочето мълчи оглушително.
  • 45 Обещанията

    1 0 Отговор
    са такива каквито винаги са били. Пример: Още при строителството на НДворецКултурата за червена социалистическа София е обещано подземно метро в София, ала строителството стана едва при СИНЯ София. Обещания!
  • 46 Пепо

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Злати Минкова":

    Браво ,Злати ! Да ти се връща по 3 !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бай Митко

    6 0 Отговор
    Васил Терзиев: "В София има много какво да се желае - разбито е, неравно е. Проблем са и подлезите."
    Подлези и тротоари. Проблемите на града са други и много - изключително голямо презастрояване, липса на добри транспортни връзки, намаляване на парковете, липса на паркинги, отвратителна мръсотия и още много много.
    С внимание към кандидатурата му! Баща му Александър Терзиев е офицер от Първо главно управление на ДС. Дядо му, на когото е кръстен, е Васил Терзиев, който е партизанин, генерал от Държавна сигурност и дългогодишен началник на нейното Трето управление. Доверие или недоверие към това добре приспособяващо се комунде, това е дилемата

    Коментиран от #59

  • 49 Бинго

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Злати Минкова":

    Достоен наследник на тати и на дядо!!!
  • 50 Анонимен

    0 2 Отговор
    Проблема във София, е че е препълната със хора и само нови строежи, всеки иска да е във софия, защото нямало работа извън софия

    Коментиран от #51

  • 51 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимен":

    Ама софия вече не е каквото беше
  • 52 КОМПЮТЪРЕН ПАРАЗИТ ТЕРЗИЙСКИ

    10 1 Отговор
    Е ТЕ ТОЯ КЪРЛЕЖ , ТОЙ ЩЕ ОПРАВИ ТРОТОАРИТЕ ........ КАТО ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ С КИРО МОШЕНИКА !
  • 53 Ангеларий

    6 0 Отговор
    Да изметем фашизираните либерали и обратни. Гласувайте за Ваня Григорова.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Стар софиянец

    8 0 Отговор
    Преди години Борисов каза:
    "Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат"
    Явно сегашните Харвардски шмекери действат по същия начин с кандидата си за кмет на София.
  • 59 Не доверие

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бай Митко":

    Парен - каша духа.
  • 60 Локо Сф1956

    7 0 Отговор
    Като строителен инженер и бивш строителен надзор на участъци по Софийското метро / част конструкции/ се учудвам на лекомислието на господата Хекимян и Терзиев да се кандидатират за кмет на София. Те нямат никаква представя - визуална, реална обективност за състоянието на София- улици, тротоари, паркинги, детски градини, паркове, подлези, осветление, нови лъчове на метро... и т. н. включващи рехабилитация и ново строителство. Стойностите на такива видове работи са милиарди левови. Кой ще даде парите и кои ще ги управляват -и кой ще ковтролира управляващите.
  • 61 Гост

    8 0 Отговор
    Наивните млади хора заслужават обяснение - това, че можеш да идентифицираш бизнес възможности, не означава нищо, ако не можеш да ги финансираш. Това е разликата с Терзиев - през Кинтекс парата отива Маттех, Кимкорп или каквито са там имената, усвояват се държавните пари за шпионстване и остават в тати, после се прехвърлят на Телерик, примерно 200 хиляди бяха вземания, 100 хиляди материални активи и т.н. и т.н. Да, лично не е вършил престъпления, убийства, потушаване на Пражка пролет и побоища и лагери, за който не иска ТКЗС и т.н. и т.н., но е знаел, нищо че твърди обратното. Знае откъде са парите.
  • 62 ДС-капиталист

    3 0 Отговор
    ОТВСЯКЪДЕ си неубедителен! Откажи се.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тази вечер недялко недялко ПИК бе гост в СКАТ, интересно бе
  • 66 1917

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Има мнооого хубави устнички - като на Бонбончо Бонев съ!!!
  • 67 избирам ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Действително, след бурните 2020 - 2022 години белязани от ППДБ всичко е в разруха. Но хората видяха че България може и този кратък период на разцвет от 12 години остана в сърцата. Важното е построеното да не потъне в руини. Трябва да устоим и да не допуснем криминалитета да овладее София.
  • 68 по грешно време

    1 0 Отговор
    След "преизбирането" на Мушморока Радев и жалкото представяне на ППДБ, едва ли разумен човек ще се поддаде на шантажа да гласува за нова вълна на ДС в българската политика.
  • 69 приятно ми е Терзиев от 6то на ДС

    1 1 Отговор
    Ще ви оправя както ви оправи родата ми навремето.Време е да стана милиардер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове