Отидете към основна версия

3 683 53

Борис Бонев: За нас от "Спаси София" е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ

  • спаси софия-
  • сос-
  • герб

Работим с подписани договори от ГЕРБ за почистване на улиците в София от снега и леда, тези договори са подписани до 2025г. и не могат да бъдат променени, каза общинският съветник

Няма да се провежда извънредно заседание утре, искахме да се запознаят общинските съветници със съществена работа. Искахме да ги ангажираме да поработят. Явно много им се услади в последните 2 месеца да не работят.

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев.

Подготвяме текстове за покани към всички групи в СОС, за да можем да вкараме ред и контрол в града. Най-вероятно няма да се състои това заседание утре. В момента СОС се намира в юридически абсурд. След шест събирания още се водим в хипотезата на първо заседание. Без председател работата на СОС е блокирана. Готвим промени в Закона за местното самоуправление да се отпушат такива казуси и да има начин общинския съвет да работи. Никой не иска да говори за мнозинство на този етап. Казват всички, че искат да се намери мнозинство, но не искат да участват в това мнозинство.

Все повече виждаме едно уеднаквяване на позициите и мненията. В крайна сметка ГЕРБ, БСП и всички останали също могат да си изберат председател и да си формират мнозинство в СОС. За "Спаси София" би било трудно да влезем в мнозинство с ГЕРБ. Поканата ни затова беше към всички други групи в СОС. Много сериозно е опростачването на политическите процеси и това наричане "червена сватба".

За нас е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Ние имаме решение на Изпълнителния съвет. Не мога да кажа нищо за ПП-ДБ, но по мнението на колегите в общинския съвет от тази група те също не искат. Групата ни е стабилна. Ако се разпадне групата ни това ще е най-голямата мечта на ГЕРБ, но ние сме сплотени. Винаги много ясно съм си подбирал думите що се отнася до отношенията ни с ГЕРБ.

Никой не ми е оттеглял номинацията. Аз го предложих това решение, всички в групата реагираха, че това е лудост, но го направих, защото трябваше да е ясно на всички, че ние сме готови на компромиси. Аз не съм кандидат за председател на СОС от месец и половина и въпреки това няма развитие. Ние сме предложили вече 4 решения за избор на председател, включително най-възрастният да е председател, така че вече очакваме да чуем предложенията на другите партии.

Нашата група по никакъв начин не се притеснява от нови избори. Смятаме, че ще имаме по-добър резултат, защото хората виждат кой саботира работата в момента и кой търси решения. БСП са сложна партия с много взаимоотношения и интереси.

Аз се обръщам към техните общински съветници с надежда и призив за вече демонтирания паметник, тази дъвка приключи за добро или зло. Този паметник го няма. Оттук на сетне трябва да кажат дали искат да участват в разграждането на модела досега и социалните им политики да бъдат изпълнени или просто ще се оплакват и от тях нищо няма да зависи.

Ние работим с подписани договори от ГЕРБ за почистване на улиците в София от снега и леда. Там има срокове до 7:30ч. сутринта да са изчистени всички тротоари и спирки, но за тротоарите няма краен срок. Тези договори са подписани до 2025г. и не могат да бъдат променени. Ние физически за 2 месеца няма как да стигнем навсякъде.

Ще направим всичко възможно да не се стигне с криза с боклука в София. Чудя се как функционира този завод. 113 млн. лв за резервни части и складовете са празни. Завод за 350 млн. евро е погром. Даваме всичко това на прокуратурата. Надявам се те да вземат мерки.

Няма да остане София без градски транспорт. Имахме среща със синдикатите. Ще подобрим условията на труд. Заложили сме в Бюджета за 2024г. подобряване на техните условия на труд.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове