Last news in Fakti

14 Януари, 2024 12:38 3 623 53

Борис Бонев: За нас от "Спаси София" е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ

  • спаси софия-
  • сос-
  • герб

Работим с подписани договори от ГЕРБ за почистване на улиците в София от снега и леда, тези договори са подписани до 2025г. и не могат да бъдат променени, каза общинският съветник

Борис Бонев: За нас от "Спаси София" е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ - 1

Няма да се провежда извънредно заседание утре, искахме да се запознаят общинските съветници със съществена работа. Искахме да ги ангажираме да поработят. Явно много им се услади в последните 2 месеца да не работят.

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев.

Подготвяме текстове за покани към всички групи в СОС, за да можем да вкараме ред и контрол в града. Най-вероятно няма да се състои това заседание утре. В момента СОС се намира в юридически абсурд. След шест събирания още се водим в хипотезата на първо заседание. Без председател работата на СОС е блокирана. Готвим промени в Закона за местното самоуправление да се отпушат такива казуси и да има начин общинския съвет да работи. Никой не иска да говори за мнозинство на този етап. Казват всички, че искат да се намери мнозинство, но не искат да участват в това мнозинство.

Все повече виждаме едно уеднаквяване на позициите и мненията. В крайна сметка ГЕРБ, БСП и всички останали също могат да си изберат председател и да си формират мнозинство в СОС. За "Спаси София" би било трудно да влезем в мнозинство с ГЕРБ. Поканата ни затова беше към всички други групи в СОС. Много сериозно е опростачването на политическите процеси и това наричане "червена сватба".

За нас е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Ние имаме решение на Изпълнителния съвет. Не мога да кажа нищо за ПП-ДБ, но по мнението на колегите в общинския съвет от тази група те също не искат. Групата ни е стабилна. Ако се разпадне групата ни това ще е най-голямата мечта на ГЕРБ, но ние сме сплотени. Винаги много ясно съм си подбирал думите що се отнася до отношенията ни с ГЕРБ.

Никой не ми е оттеглял номинацията. Аз го предложих това решение, всички в групата реагираха, че това е лудост, но го направих, защото трябваше да е ясно на всички, че ние сме готови на компромиси. Аз не съм кандидат за председател на СОС от месец и половина и въпреки това няма развитие. Ние сме предложили вече 4 решения за избор на председател, включително най-възрастният да е председател, така че вече очакваме да чуем предложенията на другите партии.

Нашата група по никакъв начин не се притеснява от нови избори. Смятаме, че ще имаме по-добър резултат, защото хората виждат кой саботира работата в момента и кой търси решения. БСП са сложна партия с много взаимоотношения и интереси.

Аз се обръщам към техните общински съветници с надежда и призив за вече демонтирания паметник, тази дъвка приключи за добро или зло. Този паметник го няма. Оттук на сетне трябва да кажат дали искат да участват в разграждането на модела досега и социалните им политики да бъдат изпълнени или просто ще се оплакват и от тях нищо няма да зависи.

Ние работим с подписани договори от ГЕРБ за почистване на улиците в София от снега и леда. Там има срокове до 7:30ч. сутринта да са изчистени всички тротоари и спирки, но за тротоарите няма краен срок. Тези договори са подписани до 2025г. и не могат да бъдат променени. Ние физически за 2 месеца няма как да стигнем навсякъде.

Ще направим всичко възможно да не се стигне с криза с боклука в София. Чудя се как функционира този завод. 113 млн. лв за резервни части и складовете са празни. Завод за 350 млн. евро е погром. Даваме всичко това на прокуратурата. Надявам се те да вземат мерки.

Няма да остане София без градски транспорт. Имахме среща със синдикатите. Ще подобрим условията на труд. Заложили сме в Бюджета за 2024г. подобряване на техните условия на труд.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Обективен

    37 10 Отговор
    СОС трябва да се разпусне и кмета сам да носи кръста за София, и сгафи ли - в затвора.

    Коментиран от #37

  • 3 СОПОЛ

    35 9 Отговор
    ВЕЧЕ СТЕ РАЗСЕИКИТЕ НА ТУМОРА
  • 4 Българка

    34 34 Отговор
    ГЕРБ и ДПС не са български партии, а корупционно-разбойнически отряди, чиито главатари са за топло и охранявано място

    Коментиран от #10, #23

  • 5 синьо-розовоо еднорогче

    54 10 Отговор
    Милият Борисчо ! Имал си и червени линийки (не само бели) ?! Нашата "демократична" Драг-краличка е мис Бони и заради нея - София затваря (за сега временно , но ако не го изберат за Председател на СОС , затварянето ще е постоянно) .
  • 6 Гиди маймун мръсен

    41 8 Отговор
    Пеервазите са злобни, злопаметни силно комплексирани същества! Не трябва да им се дава власт, защото я управляват както и живота си с - със задниците си, буквално... и винаги злоупотребяват и с двете - властта и задниците си
  • 7 Дъгата

    48 8 Отговор
    Този пандишпан се превърна в основния проблем на София - за него (в среден род) е важно да има паради и пешеходни зони, а че през безсмисления си живот няма свършена реална работа за 5 стотинки е друга тема
  • 8 Май

    41 13 Отговор
    Софиянци ,ще търсят Фандъкова,тези като ги гледам ,само да лалът могат
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Принцеса Даяна

    18 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Ей неаендерталко изкуфяла, кажи го на кумирите ти, които ежедневно целуват ръцете и други местенца на лидерите на споменатите от теб партии
  • 11 Голям зор

    13 2 Отговор
    Спрете да пращате тия Ка..ти..ли да слагат честитки по коли.те като не са мислили за паркоместа около блоковете.Това е гл..уп..АВО.
  • 12 Ами да

    10 45 Отговор
    Браво, Бонев! Само така с Герб! Софиянци го оценяват!
  • 13 Абсурдистан

    19 1 Отговор
    Е че как твоите партньори влязоха, а ти не можеш! Това ми звучи малко несериозно. Постигни мнозинство и не влизай, лесно е!
  • 14 007 /агент/

    23 2 Отговор
    На тоя пък от кога му се оценяват гащ..... ките в червено ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 провинциалист

    45 3 Отговор
    И този гнус.н пед.л успя да вкара осем общински съветника в София?????!!!! Софиянци , абе вие наистина сте били абсолютни д.били!!! Подозирах го това , но не бях убеден , но сега - вече нямам съмнения.

    Коментиран от #25

  • 17 И Кирчо така казваше

    19 1 Отговор
    Ама.....
  • 18 Софиянец

    40 3 Отговор
    Моля се да се спасим от спаси София
  • 19 Ограби София

    27 3 Отговор
    Аман от продажници джендари
  • 20 Кравар

    31 2 Отговор
    Тоя да рине на кравите няма да го взема ,даже и други кандидати да няма
  • 21 Спасете София

    33 3 Отговор
    От спаси София
  • 22 Аман

    26 1 Отговор
    От безполови индивиди
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Китин от Китен

    27 2 Отговор
    Хора, насладете се - тази пача, отказваща да приеме реалностите си избрахте...Утре, ако успее да се закрепи във властта, ще откаже да сътрудничи и с хетерохората. Защото така вижда света, единствено през призмата на своя безполово нагъл пол!
    Всички софиянци на прайда, гащи долу!
  • 25 Математик

    20 0 Отговор

    До коментар #16 от "провинциалист":

    Сега 8 умножи по колко гласа трябват за един съветник ,и ще получиш числото ПИ драса има в София към тях добави и феновете на Кукумян и става страшно
  • 26 хипи

    8 1 Отговор
    С новите санирвания пак ли ще лепят горящи и мухлясващи изолации предназначени за хладилници и фризери а не за сгради от пътя ги гледам наскоро санирани с хубав черен мухъл представям си вътре какво е
  • 27 Благой от СОФстрой

    17 1 Отговор
    София на гюптените, само като го видиш тоа обраслия арабел!
  • 28 АГАТа Кристи

    26 0 Отговор
    Тая женичка няма ли самобръсначка, та ни кара да си мислим, че е от мъжки род ?
  • 29 Спаси София от Спаси София

    7 6 Отговор
    Те твоите другарчета вече управляват с бандитите от Герб и ДПС, въпреки че нагло лъгаха хората по площадите и телевизията в противното ....айде знаем че червените линии при вас са като червени килимчета....не се прави ...всички сте от една и съща кал ....хората не правят вече разлика между никой от вас защото сте безсрамни лъжци!

    Коментиран от #39

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 нннн

    20 0 Отговор
    БонБонев и SS, ще не ще, е в коалиция с ГЕРБ чрез коалиционния си партньор ППДБ, който е в коалиция с ГЕРБ.
  • 32 точно така

    5 0 Отговор
    Отпушете тинята с промени в закона!👍👍
  • 33 Тиква

    23 2 Отговор
    По една тояга на Този индивид предател на София. От всички живеещи в София ще му бъде добре. Скоро ще приключат и в затвора такива като този!
  • 34 Салама свърши

    8 2 Отговор
    Сос мос за никъв не стават тия шопи.Референдум за нова столица,мислете.Шопите с камшик в родните им места в Сърбия,Шоплък и къв паметник на хана големия Аспарух(Исперих),нищо българско няма в София,само блатни славяни,нито един българин няма там,Варна ,Бургас и Стара Загора има повече български ген отколкото в Шоплък
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Теслата

    23 1 Отговор
    Решението е елементарно. ПП/ДБ се разграничават(изхвърлят) СС и Бонев, и нещата тръгват. Докато са заедно, резултата ще е един и същ.
  • 37 мечтай си

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Няма да се разпусне. А вие се стягайте, че ще трябва да работите двойно заради пропуснатото време!
  • 38 Тактикос мицотакис

    25 0 Отговор
    Без да съм расист, най не харесвам гейовете негрите и циганите.
  • 39 Те и

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "Спаси София от Спаси София":

    Да искат немогат да управляват ,нямат опит и умствен багаж ,те са там за парите ,но те и да крадът немогат затова ползват другите изпечени крадци ,но проблема е друг ,че сега трябва да крадът повече да има и за тях
  • 40 Майора

    19 0 Отговор
    Цинично е да получаваш от предния съвет по 4000 лв и да говориш че управлението било лошо! Не стига че Бонев от "Смучи София " се насмука , ами има и претенции! Кой ти е казал че управлението е без компромиси и ако ГЕРБ не беше ви подкрепил , щяхте да видите управление на "куково лято"!И още нещо"Волтт като рие , пеъстта му пада на врата"!

    ч
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ха Ха

    4 3 Отговор
    Този е умен, но както казват ДС млад е за политиката на борисоф.
  • 43 Емигрант

    18 1 Отговор
    Ааа, е(б).а.си наглеца, а Терзиев от кои е бе и защо си с него ? Погнуса ! Говори се едно, а реално се върши противното ! Политици манипулатори и особенно опасни крадци !
  • 44 Протестиращ

    19 2 Отговор
    Заради болните амбиции на този запъртък цяла София е блокирана и страда!
  • 45 Тоя,

    9 0 Отговор
    Е голям боклук!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 чудя се

    6 0 Отговор
    Кой е по-голям боклук. Този тип или другия тип дето се крие на Дондуков №2
  • 48 и питам аз

    6 0 Отговор
    Какъв е цвета на прашките на този докато дава интервю?

    Коментиран от #53

  • 49 Стефан

    7 0 Отговор
    Спаси София е вредна за София
  • 50 Задунаец

    2 0 Отговор
    Задунайската ни душа се провокира мощно за мощни емоционални попържни на всичко що се отклонява от линията ПАРТИЯТА която не се отклонява от линията на кремъл. А такива партии са некОлко!

    Коментиран от #51

  • 51 истина

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Задунаец":

    ТОЯ ПЕДУНГЕР, КАКВО СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН С МОКЬР ПАРЦАЛ, ЧЕ ТОЙ Е ПРЕЧИНАТА ТОЛКОВА ВРЕМЕ СОФИЯ ДА Е НА АВТОПИЛОТ, ЗАЩО ТАЗИ МИШКА НЕ СЕ НАВРЕ ТАМ ОТКЬДЕТО Е ИЗЛЕЗЬЛ И ИЗОБЩО ДА НЕ ИЗЛИЗА,ЗАЩОТО Е ВРЕДЕН.
  • 52 управляват ни гризачи

    0 0 Отговор
    Съдбата на гризача е в капана!
    Погледнете им физиономиите - образ на гризач!
  • 53 розови вероятно

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "и питам аз":

    ма това прашките - гащи ли са ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове