Отидете към основна версия

885 30

Денков: До избирането на следващия кабинет ще работим по важните приоритети. Добрите обещания са спазените обещания

  • николай денков-
  • избиране-
  • ново правителство-
  • работа-
  • приоритети-
  • обещания

Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме нова европейска култура в партийните отношения, обясни премиерът в оставка

Снимка: БГНЕС

Добрите обещания са спазените обещания. Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме нова европейска култура в партийните отношения. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на правителственото заседание, което съвпадна с дебатите в Народното събрание по неговата оставка, съобщават от Dariknews.bg.

Имаме обаче едно по-важно обещание и то е към българските граждани и към българския бизнес - на тях дадохме уверение, че ще живеят и работят в нормална европейска държава. С по-висок стандарт на живот, с правила и закони, добави Денков.

И увери, че до избирането на следващия кабинет неговото правителство ще продължи да работи по важните приоритети, сред които Николай Денков очерта повишаване на доходите, създаване на устойчива бизнес среда, засилване на сигурността на държавата и утвърждаване на позицията ни в международната обстановка.

Премиерът в оставка обяви, че на правителственото заседание ще бъдат приети 29 точки, сред които и Програма за подпомагане на българските общности и дейности в чужбина.

Често казвам, че демографският проблем е нашата задача на задачите. И едно от неговите решения минава през грижите за нашите сънародници извън граница, за да се чувстват те част от нашето общество и държава и за да пожелаят да се върнат тук със семействата и децата си в подходящ момент, изтъкна Николай Денков.

Ще бъдат отпуснати и допълнителни средства към бюджета на здравеопазването, с които да се подпомогнат дейностите на БЧК.

Кабинетът ще разгледа и одобряването на допълнителни трансфери към бюджетите на общините за осигуряване на информация за гражданите и за бизнеса за възможностите за финансиране с европейски средства, защото "промяната може да се усети, ако влезе в живия живот на всеки българин".

Правителството ще разгледа и приемането на тригодишен план за действие за безопасност на движението по пътищата, тъй като още от първите дни на това управление обещахме на разплаканите майки, че ще направим и невъзможното да не губим човешки животи, каза Николай Денков.

Николай Денков благодари на министрите за усилията, които са положили през последните девет месеца, и ги увери, че могат да бъдат удовлетворени от постигнатото.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол