Last news in Fakti

6 Март, 2024 10:49 854 30

Денков: До избирането на следващия кабинет ще работим по важните приоритети. Добрите обещания са спазените обещания

  • николай денков-
  • избиране-
  • ново правителство-
  • работа-
  • приоритети-
  • обещания

Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме нова европейска култура в партийните отношения, обясни премиерът в оставка

Денков: До избирането на следващия кабинет ще работим по важните приоритети. Добрите обещания са спазените обещания - 1
Снимка: БГНЕС

Добрите обещания са спазените обещания. Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме нова европейска култура в партийните отношения. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на правителственото заседание, което съвпадна с дебатите в Народното събрание по неговата оставка, съобщават от Dariknews.bg.

Имаме обаче едно по-важно обещание и то е към българските граждани и към българския бизнес - на тях дадохме уверение, че ще живеят и работят в нормална европейска държава. С по-висок стандарт на живот, с правила и закони, добави Денков.

И увери, че до избирането на следващия кабинет неговото правителство ще продължи да работи по важните приоритети, сред които Николай Денков очерта повишаване на доходите, създаване на устойчива бизнес среда, засилване на сигурността на държавата и утвърждаване на позицията ни в международната обстановка.

Премиерът в оставка обяви, че на правителственото заседание ще бъдат приети 29 точки, сред които и Програма за подпомагане на българските общности и дейности в чужбина.

Често казвам, че демографският проблем е нашата задача на задачите. И едно от неговите решения минава през грижите за нашите сънародници извън граница, за да се чувстват те част от нашето общество и държава и за да пожелаят да се върнат тук със семействата и децата си в подходящ момент, изтъкна Николай Денков.

Ще бъдат отпуснати и допълнителни средства към бюджета на здравеопазването, с които да се подпомогнат дейностите на БЧК.

Кабинетът ще разгледа и одобряването на допълнителни трансфери към бюджетите на общините за осигуряване на информация за гражданите и за бизнеса за възможностите за финансиране с европейски средства, защото "промяната може да се усети, ако влезе в живия живот на всеки българин".

Правителството ще разгледа и приемането на тригодишен план за действие за безопасност на движението по пътищата, тъй като още от първите дни на това управление обещахме на разплаканите майки, че ще направим и невъзможното да не губим човешки животи, каза Николай Денков.

Николай Денков благодари на министрите за усилията, които са положили през последните девет месеца, и ги увери, че могат да бъдат удовлетворени от постигнатото.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошито

    24 3 Отговор
    Най-слабият премиер, който сме имали!
  • 2 Последния Софиянец

    22 3 Отговор
    Впил се е като кърлеж и смуче!
  • 3 Екскурзиики на аванта

    18 2 Отговор
    Приоритет. На гърба на гражданите. Българите стават все по бедни.

    Коментиран от #23

  • 4 Денкоф Сорос

    19 2 Отговор
    важните приоритети - 0крайне, окрайне и пране на Боко и Шиши!
  • 5 Последния Софиянец

    20 2 Отговор
    Даже Сглобката признава че с тая Ротация нищо не може да се свърши.Всеки министър е за малко и гледа само да отмъкне нещо на бързо.
  • 6 Жоро

    20 1 Отговор
    Такова дъно в НС не имало досега !
  • 7 Делю Хайдутин

    18 2 Отговор
    Освен Украйна не съм чул друг приоритет?
  • 8 ТаУмВзе

    11 2 Отговор
    Сами сме си Виновни ей!
  • 9 Доктор

    16 2 Отговор
    Никога България не е имала подобно нищожество за премиер. Това същество е еманация на едни от най-отвратителните човешки качества.

    Коментиран от #17

  • 10 Бандит Методиев Борисов

    9 2 Отговор
    Коя, от двете коалиции влиза с по-силни позиции на преговорите за ликвидацията на Булгаристан ??? this is the question !!! Няма две коалиции, има престъпен клан с две фамилии, които спорят за райони и властови позиции!
  • 11 Не знам

    9 2 Отговор
    На кого и какво сте давали като обещания, но 80% от българите са в реален фалит. А с новите цени на ток, вода, парно, акцизи, самоосигуровки, местни данъци и такси, продължаваща инфлация храни и дългови спирали, имате късмет че народа само ви е замервал със снежни топки и ви е освирквал. Чак се страхувам като си помисля, какво е бъдещето и за народа, и за политиците.
  • 12 Истината:

    14 2 Отговор
    Kолко много му се иска на тоя Сапунджия да е премиер,
    но той е един Плъх и нищо повече!
    Егати държавата, щом тоя Мишок беше премиер!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 8787

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "Истината:":

    А кой например е по-подходящ за премие, според теб ?
  • 15 Денков:

    14 2 Отговор
    Денков:
    Важните приоритети за бюджет 2024 са
    =Украйна и Бежанците!
    Нищо друго Не е важно за правителството!
    Какво Нищожество!
    Какво падение на измисления премиер!
    Боже, пази България!
  • 16 ндааа

    9 2 Отговор
    Ндаа , Денков е недоразумение ! Академично (и анемично) . Изобщо , благодарение на пословичният български мързел и инат (все гласуваме "против" и никога "за") се сдобихме с управници , каквито в нормална държава нямаше да ги изберат и за теляци в градската баня (щото - там много голи мъже , а те - мераклиии , ама - мераклии) .
  • 17 ТаУмВзе

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Доктор":

    Забравяте Костов...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТИР

    10 2 Отговор
    Тези успехи трябваше да разкриеш на Шипка , със сигурност щеше да получиш нестихващи аплодисменти...!
  • 20 ⚜️Асгард⚜️

    4 2 Отговор
    Ефремова, изтрии още един коментар и влизаш в списъка с беленските лагерници за новия сезон! Подлоги са напълнили Белене първия път, сега ще бъде същото! И те като теб са си мислили , че е майтап ! Теб поне има кой да те предупреди! Спрете да триете реални , обективни коментари без обиди, само защото не пасват на госпидарите Ви! Не си струва за центовете които ви подхвърлят да ставате новите жители на беленските лагери и да висите по стълбовете! Работата е дебела , Русия винаги си разчиства сметката с всеки!

    Коментиран от #26, #29

  • 21 охлюва и жирафата

    11 2 Отговор
    Охлюв! Толкова е противен, но едва ли ни чака нещо по-добро когато го смени нещото приличащо на жокера.
  • 22 Дали

    3 2 Отговор
    Дали Важните за вас приоритети ! Са Важни за народа! Изглежда приоритета Оцеляване ! Не е Важен За тези Хаярсъзи!
  • 23 Акула

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Екскурзиики на аванта":

    Факт
  • 24 Плъха Лъжец!! Марионетки на най Голямите

    3 2 Отговор
    Крадци и лъжци в Държавата! Борисов, Пеевски Доган, след тях Харвадските Лъжци!!
  • 25 az #СВО

    1 2 Отговор
    Съд! Затвор! И в трапа!
  • 26 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "⚜️Асгард⚜️":

    какви са тия заплахи за Белене, Русия и разчистване на сметки, ти да не си руснак😂😂😂
    такава руска радикализация и агресия е много вредна за здравето 🤪

    Коментиран от #28

  • 27 Настолен указател за напреднали

    2 2 Отговор
    Пезевент Денков е недоразумение ! Академично и анемично. Но, благодарение на пословичният български мързел и инат (все гласуваме "против" и никога "за"), се сдобихме с управници, каквито в нормална държава нямаше да ги изберат и за теляци в градската баня (щото - там има много голи мъже, а те са мераклии и няма как да изпуснеш САПУНЯ !!!
  • 28 Лопата с чип

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ха ха ха":

    Дружеско предупреждение , изцяло в защита на свободата! Прочети го внимателно !

    Коментиран от #30

  • 29 🥴.. ъъъъъъъ... братле....

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "⚜️Асгард⚜️":

    Ти и последният софиянец в една и съща лудница ли се лекувате?
  • 30 Ахъ........ 🤪

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Лопата с чип":

    На лопатата дръжката в г.... ти, дружеско предупреждение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол