Отидете към основна версия

1 886 23

Прокуратурата привлича като обвиняем полицая, стрелял по кола с младежи в Плевен

  • полицай-
  • стрелба-
  • прокуратура

Служителят на МВР не е задържан по преценка на разследващите с оглед на това, че сам се е предал и че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление

Полицаят, стрелял по кола с младежи в Плевен, ще бъде привлечен като обвиняем, съобщиха на брифинг от прокуратурата в града, цитирани от БНТ. Инцидентът стана в сряда през нощта.

Потърпевшите разказаха, че се разхождали с кола из града, когато цивилен автомобил засича пътя им. В него имало двама мъже, които по думите им се държали агресивно и им заповядали да отбият отстрани, за да се разберат. Момчетата се уплашили и решили да бягат, когато единият от мъжете в другата кола извадил пистолет и стрелял. По-късно станало ясно, че двамата са полицаи.

Полицаят, който е стрелял, не е задържан по преценка на разследващите с оглед на това, че сам се е предал и че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разпитани са всички замесени лица и преки свидетели на инцидента без простреляното момче, тъй като до момента здравословното му състояние не е позволявало. Пробите за алкохол и наркотици както на момчетата, така и на полицая, произвел изстрела, са отрицателни. Оръжието е предадено доброволно от полицая.

Извършен е оглед на автомобила, в който са се возили младежите. Иззети са две гилзи от местопроизшествието. Снети са записите от камери за видеонаблюдение в района на инцидента, като усилията на разследващите са да бъдат прегледани всички камери по маршрута на движението на двата автомобила. Ще бъдат назначени две експертизи - балистична и съдебномедицинска, които ще се извършат в София, за да се избегнат съмнения за пристрастност и предубеденост.

Основната версия за инцидента е, че двата автомобила се засекли в Плевен, като конфликтът между младежите и полицаите е възникнал на бул. "Христо Ботев". Младежите имат едно обяснение, полицейските служители - друго.

От плевенската прокуратура коментираха, че се работи с приоритет по случая, получено е и съдействие от органите на МВР. Представител на прокуратурата се е срещнал с бащата на пострадалото момче и техния адвокат. След събиране и оценка на доказателствата ще се реагира съгласно закона, коментира още той.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове