Last news in Fakti

7 Юни, 2024 14:09 1 876 23

Прокуратурата привлича като обвиняем полицая, стрелял по кола с младежи в Плевен

  • полицай-
  • стрелба-
  • прокуратура

Служителят на МВР не е задържан по преценка на разследващите с оглед на това, че сам се е предал и че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление

Прокуратурата привлича като обвиняем полицая, стрелял по кола с младежи в Плевен - 1

Полицаят, стрелял по кола с младежи в Плевен, ще бъде привлечен като обвиняем, съобщиха на брифинг от прокуратурата в града, цитирани от БНТ. Инцидентът стана в сряда през нощта.

Потърпевшите разказаха, че се разхождали с кола из града, когато цивилен автомобил засича пътя им. В него имало двама мъже, които по думите им се държали агресивно и им заповядали да отбият отстрани, за да се разберат. Момчетата се уплашили и решили да бягат, когато единият от мъжете в другата кола извадил пистолет и стрелял. По-късно станало ясно, че двамата са полицаи.

Полицаят, който е стрелял, не е задържан по преценка на разследващите с оглед на това, че сам се е предал и че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разпитани са всички замесени лица и преки свидетели на инцидента без простреляното момче, тъй като до момента здравословното му състояние не е позволявало. Пробите за алкохол и наркотици както на момчетата, така и на полицая, произвел изстрела, са отрицателни. Оръжието е предадено доброволно от полицая.

Извършен е оглед на автомобила, в който са се возили младежите. Иззети са две гилзи от местопроизшествието. Снети са записите от камери за видеонаблюдение в района на инцидента, като усилията на разследващите са да бъдат прегледани всички камери по маршрута на движението на двата автомобила. Ще бъдат назначени две експертизи - балистична и съдебномедицинска, които ще се извършат в София, за да се избегнат съмнения за пристрастност и предубеденост.

Основната версия за инцидента е, че двата автомобила се засекли в Плевен, като конфликтът между младежите и полицаите е възникнал на бул. "Христо Ботев". Младежите имат едно обяснение, полицейските служители - друго.

От плевенската прокуратура коментираха, че се работи с приоритет по случая, получено е и съдействие от органите на МВР. Представител на прокуратурата се е срещнал с бащата на пострадалото момче и техния адвокат. След събиране и оценка на доказателствата ще се реагира съгласно закона, коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    58 15 Отговор
    Пуснаха го, сега надут като пуяк ще отиде "да профилактира" свидетелите с думите "видяхте ли че ме пуснаха, нищо няма да ми направят, внимавайте какво говорите". След 1 седмица всички ще твърдят, че момчето е преджобило полицая докато са се разминавали двете коли и се е гръмнало само за да го злепостави.

    Коментиран от #13

  • 2 Да,бе

    66 4 Отговор
    Поредният резил за МВР.Назначават малоумници на работа с конкурс...за малоумници.
  • 3 ГЕРБЕР

    8 41 Отговор
    ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ И БАЦЕ ДА СПРЕ ДЖЕЛАТИТЕ ОТ МВР НА ПП ДБ

    Коментиран от #10

  • 4 е този е някакъв

    33 3 Отговор
    бандит на маиозите . страшен на вид . бандитско поведение . нехае за чуждата болка . такива са 50 процента . на бфс на стачката имаше 30 главорези , а наказаха 9 от тях за побои , неправомерни действия - влачене , натискане върху тялото , извлачване на нестачкуващи мируващи от произволни заведения , магазини , от метрото , от таксита . Лошо .
  • 5 Помощ 112

    44 8 Отговор
    Всеки който иска да е мутра става полицай. По закона за неизбежна самоотбрана трябва да отговориш равностойно, демек ако някой от момчетата имаше личен огнестрелен боен пистолет спокойно можеше да ги освети тея отрепки.
  • 6 асдсдас

    53 2 Отговор
    Полицаят, който е стрелял, не е задържан по преценка на разследващите с оглед на това, че сам се е предал и че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

    Това означава ли, че ако гръмна някой, и се предам доброволно - ще ме оставят???? Щото ако да... имам няколко набелязани, които се намират в парламента....
  • 7 Сила

    33 2 Отговор
    1996 на Кракра и Дондуков ми надупчиха колата, 3 куршума имах в облегалката на шофьорската седалка..... Бяла лада, без отличителни знаци, били от БОИ (тогава)..... ПРИПОЗНАЛИ СЕ.... ПИЯНИ НА КИРКИ, ТРИМА БЯХА....
  • 8 зрител

    31 0 Отговор
    тоя още ли не е тестван за бело !? тръгнали да си търсят матриял за биене, ама тестостеронът им дошъл в повечко !
  • 9 Гледах

    31 3 Отговор
    пресконференцията на МВР-Плевен -пълна пародия! 35 часа след "инцидента" -само общи приказки.Как ,след като има стрелба по "заподозрени", не отиваш на 300м(на толкова е болницата),за да ги заловиш? Ако си съвестен служител и действуваш "по устав"? Правили са се на каубои и после (като разбрали че са се ос...ли)се прибрали и се надявали ,че никой няма да разбере! И може ,ли един Плевенчанин да ми каже ,от къде са се "прибирали" ,за да са на бул Христо Ботев, при положение ,че "свърталището"им е на Сан Стефано?
  • 10 Не ще

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБЕР":

    гласувам за "преосноваване" на държавата ,само ,че не знам за кого?
  • 11 Дедо

    25 0 Отговор
    Ако не знаете съд, прокуратура и полиция са три институции,които са във взаимовръзка предвид служени задължения. Винаги която от трите институции има празник или банкет, задължително се канят и служителите на другите две институции.
  • 12 никога

    24 1 Отговор
    КАКВИ СА ТИЯ ПРОВЕРКИ ЗА АЛКОХОЛ И НА ПЪТНИЦИТЕ В КОЛАТА? ТЕ НЕ УПРАВЛЯВАТ АВТОМОБИЛА И НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ ОТ "ПРЕСТАРАВАНЕТО" НА ПОЛИЦИЯТА! ОПРАВЕТЕ СИ КАДРИТЕ В ПОЛИЦИЯТА И СТИГА С ТИЯ ПРОВЕРКИ НА ВСЕКИ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ ! "ИЗТЪВАХТЕ " ПАЗАРА И ТЪРСИТЕ НАВСЯКЪДЕ ,ЧЕ И В ТОАЛЕТНАТА НА ХОРАТА ЩЕ ПРОВЕРЯВАТЕ ОЩЕ МАЛКО !
  • 13 Прав си

    6 21 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Момченцата са невинни като момина сълза и затова са бягали от полицията:)
  • 14 Сатана Z

    24 2 Отговор
    Поредният комплексиран селски бек в униформа и патлак за самочувствие.
  • 15 Бравос

    6 21 Отговор
    Прокуратурата привлича като обвиняем полицая...защото си е вършил работата. А келешите са пуснати за да се друсат на воля и да си правят гонки по улиците.

    Коментиран от #16

  • 16 Иван

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бравос":

    Това си е опит за убийство и трябва да го съдят за това и не само за средна телесна повреда, а за тежка.
    Жалка работа е българската полиция. Все още действа по същия начин, както милицията преди 1989 г.
  • 17 хммм

    13 2 Отговор
    МВР са опг!!
  • 18 и министера коментира

    4 6 Отговор
    не е отбрана . заподозрените нямат оръжия , а вината е на стрелеца и другаря му . явно са имали хипотеза за неизпълнение на полицейско разпореждане . но по станцията са им казали : това са 3 от квартала , търсят мацки и обикалят , а нямат регистрации в полицията . Тогава са си заминали . Ако знаеха за ранения щяха да му помогнат , нали са полицаи . Обидата не е причина за убийства . Обидили са го защото не са стояли , кат им казал . Обикаляш си , музика и не искаш някой да те спре и : стани , падни , стани , падни , и да им се кара . Тогава вечерта е гадна . А какво е станало . За малко да умре .
  • 19 Чума

    13 1 Отговор
    От изнесеното стигам до правилният извод, че полицаят е на 3 години, расте в добро семейство, със съвременно възпитание! Подрастващ! Инфантилни действия! Детето има пистолет, вашите живот и здраве са негова сопственост! Поне да беше на служба в момента, разпознаваем, със служебен автомобил, дрехи, надписи и атрибути, за да разберат келешчетата от другия автомобил, че срещу тях стои вероятно не много адекватен тип и да спрат!
  • 20 По никакъв начин

    12 1 Отговор
    Дори пикльовците те да са засекли полицаите , автомобилът им по никакъв начин не е обозначен като на КАТ. Да са се обадили на КАТ, да са ги проследили, да са събрали записи от камери.
  • 21 Конспиратор

    12 0 Отговор
    Ни дума - искана ли е служебна подкрепа от екипи на МВР за инцидента или е саморазправа?
  • 22 Срам сте за юристите!

    4 0 Отговор
    В Плевен прокурори няма!Ако имаше полицая трябваше да е в ареста, а не да го пазят и крият защото им бил съдействал и нямало да се укрие!
    И в какво им съдейства, криха го с часове за да не успеят да му вземат
    проба за алкохол и да съшият защитната му версия!
  • 23 Некой си

    0 0 Отговор
    А после простите мицифайки ИСКАТ да бъдат уважавани!!!
    Целия им отдел на тея уръпляци е с общо IQ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове