Отидете към основна версия

16 Юли, 2024 15:01, обновена 16 Юли, 2024 15:01 4 030 198

"Възраждане" към ПП-ДБ: Ще ви подкрепим, ако се откажете от еврото, НАТО,ЕС и подкрепите Русия

  • възраждане-
  • пп-дб-
  • евро-
  • нато-
  • ес-
  • подкрепа-
  • русия

От "Възраждане" в Декларацията се позовават на Конституцията и народовластието

За да бъде прекратена политическата криза, трябва да спре разделението и противопоставянето. "Възраждане" застава твърдо зад това и заявява, че за да няма противопоставяне, е необходимо да бъде слушан българският народ и да бъдат спазвани демократичните принципи. Това посочват от партията в позиция до медиите.

"Възраждане" категорично заявява, че ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане", в която се съдържат седем точки, сред които пет референдума, засягащи важни обществени въпроси.

Декларацията постановява "воля за работа и подкрепа" за: референдум за запазване на българския лев, референдум за членството на България в НАТО, референдум за договора за сътрудничеството със САЩ, с който се предоставят безвъзмездно четири военни бази на американските военни", референдум за премахване на санкциите срещу Русия, референдум за прекратяване на военната помощ за Украйна.

Останалите две точки от Декларацията на "Възраждане" са за създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство в ЕС, за да се предоговорят условията по сектори и те да станат по-изгодни за България и да се осигурят по-високи субсидии, както и приемане на закон за регистрация на чуждестранните агенти. От "Възраждане" посочват, че предложението им за такъв закон се основава на американския модел, въпреки че характерният и действащ такъв идва не от САЩ, а от Русия.

От "Възраждане" в Декларацията се позовават на Конституцията и народовластието, което се осъществява чрез директна демокрация и провеждането на референдуми. Позовават и се и на Договора за Европейския съюз и Договора за функционирането на ЕС, както и на ценностите на свободата, демокрацията, равенството и правовата държава.

Припомняме, вчера от ПП-ДБ поискаха отсрочка от държавния глава Румен Радев в рамките на три месеца, в които парламентът да работи по пакет от законопроекти.

Първи, още по време на срещата реагираха от ПГ на ДПС с изявление на Йордан Цонев, по-късно лидерът на ИТН Слави Трифонов реагира с пост във "Фейсбук", отбеляза news.bg. Вчера само от БСП дадоха знак за готовност за някакви разговори, но по "дневния ред на българския народ", а днес такъв знак дадоха и от ГЕРБ, но с условието диалогът да се прехвърли в следващото Народно събрание, като преди това категорично да се отиде да предсрочни избори.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове