Отидете към основна версия

6 897 75

Чакъров: Доган има договор за наем за Сараите в Бояна

  • дпс-
  • ахмед доган-
  • доган-
  • сараи-
  • бояна-
  • джевдет чакъров

Лидерът на ДПС ползва този имот от две десетилетия

Съществува договор за наем, който урежда ползването на имота в кв. „Бояна“. Ще бъде спазвано върховенството на закона и договорът за наем ще бъде подаден до съответните институции.

Това разкри председателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той пристигна при събралите се поддръжници на почетния председател на партията Ахмед Доган в столичния квартал.

По думите му договорът е сключен между Ахмед Доган от една страна и от друга - с фирмата, която управлява имота.

Джевдет Чакъров посочи, че ще бъде спазвано върховенството на закона и договорът за наем ще бъде подаден до съответните институции.

Тук сме да подкрепим Ахмед Доган, ДПС и каузата на ДПС, каза Чакъров и допълни, че се очаква както в София, така и пред имота в „Росенец“ да дойдат още симпатизанти.

По думите на заместник-председателя на ДПС и евродепутат Илхан Кючюк хората от партията са притеснени и са готови да сезират международната общност и компетентните органи. Той направи паралел между случващото се в Бояна и в централата на ДПС на бул. "Александър Стамболийски" 45 А, когато се оказа, че от кабинета на почетния председател Ахмед Доган са изнесени всички документи. Някой ще понесе ли отговорност за вещите и документите, които са изгубени от централата, попита Кючюк.

ДПС е правова партия, няма да позволи на никого да потъпква законите в България, допълни той. Ако има основание за самоуправство, трябва да се приложи цялата строгост на закона, каза той.

Илхан Кючюк допълни още, че поддръжниците на Ахмед Доган ще останат пред имота му толкова, колкото трябва, ще протестират там, където трябва и ще сезират когото трябва.

Ние не радикализираме, не предприемаме никакви действия, които да настройват хората, а сме дошли по собствената си воля тук и ще останем, допълни Кючюк.

МВР се е отзовало на два сигнала от адреси в столичния квартал Бояна и от парк Росенец. Това съобщиха от ведомството днес. На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата, уточниха от министерството.

Ахмед Доган обитава този имот от 20 години, а въпросите за собствеността трябва да се изяснят с документи, с които ние не разполагаме. Има органи, които да установят собствеността, заяви депутатът изключен от ПГ на ДПС Тимур Халилов.

„Все още сме в недоумение кой е вътре, какво прави вътре, дали е изнесъл нещо. Всички хора са тук, за да защитят личното имущество на д-р Доган. В момента има груба форма на самоуправство“, заяви още Халилов, след като цяла нощ поддръжниците на Доган прекараха на ул. „Стар Беловодски път” в колите си, а от рано тази сутрин в София заприиждаха автобуси от Кърджали и хора от други населени места.

Според депутатите, обявили се като ДПС-Доган, без Пеевски и група, снощи, неизвестни лица са влезли в жилището, което се обитава от Ахмед Доган от 20 години насам.

„По неофициална информация това са лица на охранителна фирма. Нямаме информация от легитимен орган какво се случва вътре. Ще останем тук, за да възпрепятстваме опити за увреждане личното имущество на д-р Доган“, добави Халилов тази сутрин. Пред журналисти той съобщи, че не е разговарял с почетния председател на движението, който е в лятната си резиденция „Росенец“ – под охрана.

„Нямам документ за собственост и не мога да дам такава информация“, отговори Халилов на въпрос чия собственост са сараите в „Бояна“. Той уточни, че вътре няма служители на ДПС, всички са изведени още снощи.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове