Отидете към основна версия

2 339 96

Каракачанов: Учител издевателства над ученик, защото не е бил съгласен в час да се говори за Истанбулската конвенция

  • красимир каракачанов-
  • истанбулска конвенция-
  • нпмг-
  • гимназия

За тази ситуация лидерът на ВМРО беше уведомен от родителите на момчето

Снимка: Нова телевизия

За голям скандал, който от МОН или прикриват, или неглижират, сигнализира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Става въпрос за ученик от Националната природо-математическа гимназия, който е отличник и участник в олимпиади по математика. Росен Александров е принуден да повтаря 9 клас след множество двойки по география – при положение че става дума за отличник с шестици по всички останали предмети, с изключение на петиците по български език и физика.

Всичко това е прекрасно, докато учителят по география Даниел Христов не започва да изнася беседи за Истанбулската конвенция в час по география. Росен, очевидно подразнен от това, че темата няма нищо общо с предмета, се противопоставя и това води до началото на продължителен и целенасочен тормоз от страна на преподавателя. Именно така се стига до писането на двойки и оставянето на поправителен на един иначе доказано отличен и отговорен ученик.

За тази ситуация лидерът на ВМРО беше уведомен от родителите на момчето.

Оказва се, че не само, че ръководството на НПМГ, но и МОН знаят за случая и не предприемат никакви мерки. Днес изтича и срокът, в който проф. Галин Цоков трябва да се произнесе по жалбите на родителите и да поправи тази несправедливост – един отличен ученик, да бъде оставен да повтаря 9 клас, защото по напълно обективни причини си е потърсил правата пред преподавателя по география Даниел Христов.

В цялата работа има и още скандални неща. Учителят Даниел Христов е назначен да преподава предмета география, който няма нищо общо с Истанбулската конвенция. Самата конвенция е обявена за противоконституционна от най-висшия съдебен орган в държавата – Конституционният съд (Реш. N13/27.07.2018 г.). На този човек държавата плаща не да прави пропаганда за незаконосъобразен про-ЛГБТИ+ документ, а да преподава предмета география. Пропагандата на ЛГБТИ+ е забранена в българските училища със закон. Но и това не е всичко.

Учителят Даниел Христов завежда дело за клевета срещу майката на тормозения от него ученик Росен Александров, заради подадени множество жалби срещу него. Това дело е решено от съда в полза на майката. Но и това не е достатъчно за ръководството на НПМГ и МОН да отсъдят справедливо и да защитят един отличен ученик от издевателствата на отмъстителен преподавател.

И само още един щрих – има данни, че лицето Даниел Христов е бил принуден да напусне предишната си работа в НГДЕК, поради упорити слухове за опитите му да склони момчета-ученици в тази гимназия към сексуални контакти с него.

Ето защо ние от ВМРО искаме да дадем гласност на тази история. Няма значение колко пъти ще ни осъждат за принципите и позициите ни от съда и колко джендър-мафията ще ни репресира и преследва по всички институции, в които е пуснала пипалата си.

В България няма място за ЛГБТИ+ извращения. Децата ни трябва и ще отстояват възгледите си, независимо от Вашите репресии.

Пускаме и отворено писмо до министъра на образованието Галин Цоков с настояване за взимане на спешно и справедливо решение по казуса. Надяваме се реалният виновник да бъде наказан, а не едно момче с отлични резултати и остър ум, което може само да прослави България за в бъдеще. Ако не го прогонят удобно настанилите се ЛГБТИ+ проксита по цялата верига на образователната система в България.

Отворено писмо

до проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката

от Красимир Каракачанов, бивш министър на отбраната и вицепремиер по обществения ред и сигурност


Уважаеми господин министър,

Вчера българското общество бе шокирано от информацията за един безпрецедентен случай на тормоз на учител над ученик от столична гимназия.

Без съмнение сте запознат с тази шокираща гавра от страна на преподавателя по география Даниел Христов от Националната природо-математическа гимназия над Росен Александров, ученик от 9 клас в същата гимназия.

Вероятно сте запознат с изненадващия факт, че отличният ученик Росен Александров е принуден да повтаря 9 клас след множество двойки по география – при положение че става дума за отличник с шестици по всички останали предмети, с изключение на петиците по български език и физика.

Е, как така, уважаеми господин министър, един отличник, многократно награждаван в олимпиади по математика, някак си не може да се справи точно по география!?

Ясно е, че този тенденциозен тормоз е мотивиран от несъгласието на семейството на Росен Александров с факта, че учителят Даниел Христов е обяснявал Истанбулската конвенция в два поредни учебни часа по география!

И какво общо има географията с противоконституционната Истанбулска конвенция, която е обявена за противоконституционна с решение № 13/27.07.2018 г. на КС?

И защо един учител в българската образователна система изобщо си позволява да манипулира учениците, като губи тяхното време и харчи държавни пари за антидържавна „истанбулска“ пропаганда?

За цяла България е повече от ясно, че джендър-идеологията е пробила в определени столични училища и че има учители, които изпълняват „истанбулски“ поръчки – вероятно мотивирани и от нетрадиционната си сексуална ориентация, какъвто вероятно е случаят с въпросния географ Даниел Христов?

И на всичко отгоре същият Христов си е позволил да заведе дело за клевета срещу майката на Росен, само защото е позволила да подаде жалби срещу неговата очевидна преподавателска неадекватност! Дело, което вчера, 9 октомври, бе решено от съдия в Софийския районен съд в полза на майката.

Уважаеми господин министър,

Известно ли Ви е, че този географ е бил принуден да напусне предишната си работа в НГДЕК поради упорити слухове за опитите му да склони момчета-ученици в тази гимназия към сексуални контакти с него?

Цялата тази история мирише много лошо и има дъх на джендър-мафия в образователната система.

Ясно е, че образователната ни система е обект на постепенно превземане точно от такива „истанбулски“ пипала, които са позор за българското образование.

Господин министър,

Повече от странно е мълчанието на ръководената от Вас институция по този скандален случай.

Доколкото съм информиран, днес - 10 октомври, е последният срок, в който Вие може да се произнесете и да разпоредите Росен Александров – невинна жертва на учителски джендърски тормоз – да премине от 9 клас в 10 клас.

Такова действие от Ваша страна ще възстанови справедливостта и поне донякъде ще спомогне нанесената психическа травма на ученика и неговото семейство да бъде смекчена.

Уверявам Ви, че нито аз, нито всички нормални български граждани ще се примирят със случаи като този и ще приемат институционалното мълчание за адекватен отговор.

Очакваме Вашият ясен и справедлив отговор по този казус!



С уважение: Красимир Каракачанов

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове