Отидете към основна версия

6 062 16

Цигански фамилии се млатиха за 12-годишна булка, пратиха девойчето в болница

  • побой-
  • цигани-
  • булка-
  • айтос

Люта циганска вражда, в стил Монтеки и Капулети избухна в Айтос преди няколко вечери, съобщи Burgas24.bg.

Две фамилии се млатиха здраво за 12-годишна булка, която в края на случката се озова в болница. За случая сигнализира младият айтозлия Милен Георгиев, който се е намесил навреме и е предотвратил по-сериозни кръвопролития.

Публикуваме разказа му без редакторска намеса.

"Тя е малка, но вече знае... как се става булка в ромските среди! Детето е на 12 години и според циганските традиции е вече узряло за репродукция, което беше и поводът за ромската разпра, в центъра на града около 21:00.

Кандидат-женихът и още десетина негови съмишленици решили да откраднат момичето, предназначено за разплод, срещат яростния отпор на отсрещната фамилия. Стълкновението е налице и бързо прераства в люта битка. В мелето някой удари циганската Лолита и тя се строполи на земята. Крехкото телце лежеше неподвижно на тротоара, докато мъжкото съсловие от каламбура се биеше ожесточено, спорейки, чия вече собственост е "стоката за възпроизвеждане".

Майката на момичето (на 26 години) се надвеси над безжизненото й тяло и се разкрещя неистово на неразбираем за мен език. Със светкавична реакция (моята и на спътника ми), качихме припадналата и майка й в колата и докато спорещите страни се окопитят, отпрашихме за бърза помощ. На път за медицинското заведение, родителката ми обясняваше какъв е генезисът на "събитието".

"Мъжът му", "синът му", "главата му", "езикът му" , беше единственото, което разбрах. Явно полиглотските ми способности се оказаха твърде недостатъчни. Славосъчетанията й постепенно преливаха в диалектен континуум и в главата ми се настани трайна неразбория.

Циганският сапунен сериал бе с щастлив край, но не такъв бе и за автомобила ми. Когато се прибрах установих, че задният ми десен калник бе хлътнал осезаемо... малка компенсация за гражданската ми и човешка позиция!", разказва цветущо Милен Георгиев във фейсбук групата Айтос Нюз.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини