Отидете към основна версия

3 750 10

Рецепта на деня: Таратор с кореноплодни зеленчуци

  • таратор-
  • кисело мляко-
  • кореноплодни-
  • цвекло-
  • морков-
  • ряпа-
  • какво да сготвя

Подходящ за зимните месеци

Снимка: Shutterstock

Тараторът се е превърнал в характерно българско ястие. Тази студена супа традиционно се приготвя с нарязани на кубчета краставици, разбито кисело мляко, чесън, сол, копър, олио и ситно счукани орехи. Но сега ви предлагаме един по-различен вариант, подходящ за зимните месеци, който освен че е вкусен, е и изключително полезен.

Необходими продукти:

2 кофички кисело мляко

1 червено сурово цвекло

2 големи моркова

1 средна глава целина

2 скилидки чесън

магданоз

зехтин

сол

Начин на приготвяне:

Настържете всички зеленчуци (включително и чесъна) и ги поставете в купа или тенджера. Овкусете със сол и зехтин и оставете да престои 20 минути.

Добавете нарязания на ситно магданоз и киселото мляко, разбито с равно количество вода. Разбъркайте. Поднесете охладено и поръсено с копър или магданоз по желание.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини