Тараторът се е превърнал в характерно българско ястие. Тази студена супа традиционно се приготвя с нарязани на кубчета краставици, разбито кисело мляко, чесън, сол, копър, олио и ситно счукани орехи. Но сега ви предлагаме един по-различен вариант, подходящ за зимните месеци, който освен че е вкусен, е и изключително полезен.
Необходими продукти:
2 кофички кисело мляко
1 червено сурово цвекло
2 големи моркова
1 средна глава целина
2 скилидки чесън
магданоз
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Настържете всички зеленчуци (включително и чесъна) и ги поставете в купа или тенджера. Овкусете със сол и зехтин и оставете да престои 20 минути.
Добавете нарязания на ситно магданоз и киселото мляко, разбито с равно количество вода. Разбъркайте. Поднесете охладено и поръсено с копър или магданоз по желание.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Митко
Коментиран от #4, #5, #6
10:08 25.02.2020
2 Боли
Коментиран от #8
10:30 25.02.2020
3 Боли от цър цър
11:04 25.02.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 боцмана
12:32 25.02.2020
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 muhamida
01:17 26.02.2020
10 готвач
10:33 26.02.2020