Пробвайте един нестандартен начин за приготвяне на любимата на всички баница, но този път не със сирене или с тиква, а с кайма и кисело зеле.
Необходими продукти:
500 гр кайма
300 г кисело зеле
6 с. л. олио
200 г праз
1 ч. л. червен пипер
млян черен пипер на вкус
1 опаковка кори за баница
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно добре отцеденото кисело зеле и го запържете в част от олиото. Оставете го на огъня, докато омекне и течността се изпари.
Нарежете на ситно праза, запържете го отделно в част от останалото олио и го сипете при зелето.
Размийте каймата в малко студена вода и я запържете в останалото силно нагорещено олио, като постоянно разбърквате, за да не стане на големи късове, а на трохи. Добавете я към зелето. Подправете с червен и черен пипер на вкус.
Намажете дъното на тава с малко олио и върху него надиплете 3 кори. Поръсете ги с част от пълнежа. Отгоре надиплете 2 кори.
Продължете да редувате плънка, 2 кори и завършете с кори. Намажете ги с олио и печете около 45-50 минути в умерена фурна до златисто. Поднесете баницата топла.