Отидете към основна версия

5 317 11

Рецепта на деня: Баница с кайма и кисело зеле

  • баница-
  • кайма-
  • кисело зеле-
  • праз-
  • какво да сготвя

Експериментирайте в кухнята

Снимка: Shutterstock

Пробвайте един нестандартен начин за приготвяне на любимата на всички баница, но този път не със сирене или с тиква, а с кайма и кисело зеле.

Необходими продукти:

500 гр кайма

300 г кисело зеле

6 с. л. олио

200 г праз

1 ч. л. червен пипер

млян черен пипер на вкус

1 опаковка кори за баница

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно добре отцеденото кисело зеле и го запържете в част от олиото. Оставете го на огъня, докато омекне и течността се изпари.

Нарежете на ситно праза, запържете го отделно в част от останалото олио и го сипете при зелето.

Размийте каймата в малко студена вода и я запържете в останалото силно нагорещено олио, като постоянно разбърквате, за да не стане на големи късове, а на трохи. Добавете я към зелето. Подправете с червен и черен пипер на вкус.

Намажете дъното на тава с малко олио и върху него надиплете 3 кори. Поръсете ги с част от пълнежа. Отгоре надиплете 2 кори.

Продължете да редувате плънка, 2 кори и завършете с кори. Намажете ги с олио и печете около 45-50 минути в умерена фурна до златисто. Поднесете баницата топла.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини