Отидете към основна версия

9 825 14

Рецепта за вечеря: Свински врат по бохемски

  • свински врат-
  • месо-
  • по бохемски-
  • какво да сготвя

Богатство от вкусове и аромати

Снимка: Shutterstock

За вечеря може да приготвите нещо, което както и да го сготвите, все ще стане вкусно - свински врат. А с тази рецепта се получава невероятно богатство от вкусове и аромати.

Необходими продукти:

1,5–2 кг свински врат
1-2 щипки индийско орехче
2-3 щипки червен пипер
2-3 щипки чубрица
2-3 щипки мащерка
2-3 щипки гранулиран лук
2-3 щипки джинджифил
2-3 щипки кимион
500 мл бира
4-5 с. л. едрозърнеста горчица
7-8 с. л. соев сос
4–5 скилидки чесън
1-2 кисели краставички
1-2 моркова
1 стрък праз
2 глави лук
3 домата
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Скилидките чесън се нарязват на две, морковите и краставичките - на едри парчета. Месото се обезкостява. Правят се прорези, в които се слагат парчетата зеленчуци. Поставя се в тава. Полива се със соев сос, който се втрива добре, по същия начин се втрива горчицата.

Подправките се смесват в отделна купичка и след това се втриват по цялата повърхност на месото. В тавата се налива бирата, леко се напоява месото. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса, в предварително загрята до 250 градуса фурна около 2 - 2 1/2 ч.

Половин час преди да се изпече, месото се изважда от фурната, сосът се прецежда и се връща обратно в тавата. Около месото се нареждат кръгчета домати и лук, нарязаният наедро праз. Връща се във фурната, пече се още 30 минути, открито. След това месото се изважда в подходящ съд и се нарязва. Зеленчуците и сосът се пюрират в пасатор. Месото се полива със зеленчуковия сос.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини