ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Свински врат по бохемски

Богатство от вкусове и аромати

Публикувана: 29 Март, 2020 16:05
14 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7371
Рецепта за вечеря: Свински врат по бохемски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

За вечеря може да приготвите нещо, което както и да го сготвите, все ще стане вкусно - свински врат. А с тази рецепта се получава невероятно богатство от вкусове и аромати.

Необходими продукти:

1,5–2 кг свински врат
1-2 щипки индийско орехче
2-3 щипки червен пипер
2-3 щипки чубрица
2-3 щипки мащерка
2-3 щипки гранулиран лук
2-3 щипки джинджифил
2-3 щипки кимион
500 мл бира
4-5 с. л. едрозърнеста горчица
7-8 с. л. соев сос
4–5 скилидки чесън
1-2 кисели краставички
1-2 моркова
1 стрък праз
2 глави лук
3 домата
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Скилидките чесън се нарязват на две, морковите и краставичките - на едри парчета. Месото се обезкостява. Правят се прорези, в които се слагат парчетата зеленчуци. Поставя се в тава. Полива се със соев сос, който се втрива добре, по същия начин се втрива горчицата.

Подправките се смесват в отделна купичка и след това се втриват по цялата повърхност на месото. В тавата се налива бирата, леко се напоява месото. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса, в предварително загрята до 250 градуса фурна около 2 - 2 1/2 ч.

Половин час преди да се изпече, месото се изважда от фурната, сосът се прецежда и се връща обратно в тавата. Около месото се нареждат кръгчета домати и лук, нарязаният наедро праз. Връща се във фурната, пече се още 30 минути, открито. След това месото се изважда в подходящ съд и се нарязва. Зеленчуците и сосът се пюрират в пасатор. Месото се полива със зеленчуковия сос.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
АнглийскиО Готвач
1 Отговор
Един варен картоф и то ако се върнат българите да го извадят.

Оценка:
-1 +13

Фермер
2 Отговор
След пандемията рецепта:Печен вятър на скара необходими продукти: Ехо от хладилника.
По заможните ще карат на сандвичи 2филии хляб по средата пак хляб

Оценка:
-1 +20

Последния софиянец
3 Отговор
А за съкратените работници, депутатски врат по Софийски. ХА ХА ХА ХА ХА!

Оценка:
-3 +21

Някой си
4 Отговор
Вени, имам говежди ребра, дай нещо с говеждо, че свинското много навътре във камерата....

Оценка:
-2 +9

Изискана вечеря
5 Отговор
За изискана хора ,поднесена с огромна салата .!(свежа)

Коментиран от #6


Оценка:
-4 +8

Мразя си,,само,,телефона
6 Отговор

До коментар #5 от "Изискана вечеря":


Изискани хора ,разбира се..!

Оценка:
-0 +9

зеленчук
7 Отговор
Свински врат по бохемски без врат е две филии намазани с мас.

Оценка:
-2 +9

Криско
8 Отговор
Ако не беше коронавируса...щяхме да живеем кат бохеми (сиреч чехи)... пържолите само по бохемски

Оценка:
-1 +4

Ефеф
9 Отговор
Гладните серат ли?

Оценка:
-4 +6

Цеко сифоня
10 Отговор
Любовта на мъжъ минава през стомаха. След хубавата рецепта очаквам да прочетъ и за некоя нова позичка, за след вечеря. Предварително благодаря.

Коментиран от #11


Оценка:
-3 +5

Да ти ,,а...м в остата
11 Отговор

До коментар #10 от "Цеко сифоня":


Това май не е.нова поза ,но нищо..!

Оценка:
-3 +5

Има ли бул..Мюрюдия..!?
12 Отговор
Досетих се,..май..!(Една дърта черна ковра живее там,гордее се с кг,ами дето си стара с колешките си барабар ,че и прозти...то пък такава сложна има ли,,пустиняци,,. .!)

Оценка:
-1 +3

Прост народ
13 Отговор
Каква е тая мерна единица щипки

Оценка:
-3 +0

14
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Росен Плевнелиев
Президентът Плевнелиев споделя тайни пред деца репортери
Честността и откритостта към българския народ се отплащат. Не е честен този, който обещава всичко"

Още бисери