Отидете към основна версия

15 870 30

Рецепта на деня: Агнешка курбан чорба

  • курбан чорба-
  • агнешко-
  • супа-
  • месо-
  • какво да сготвя

Изключително популярна в българските традиции

Снимка: Shutterstock

Вижте как да приготвите това характерно за пролетната кухня ястие, което се прави за здраве, късмет и берекет и стопля всяка българска душа.

Необходими продукти:

1 кг агнешко месо

250 гр. агнешки дреболии

1 - 2 глави лук

3 - 4 люти чушки

70 гр. краве масло

1 яйце

1 връзка магданоз

сол на вкус

джоджен

брашно

олио

Начин на приготвяне:

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте, ако е нужно, още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсете със ситно нарязаните джоджен и магданоз и поднесете.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.

Свързани новини