Вижте как да приготвите това характерно за пролетната кухня ястие, което се прави за здраве, късмет и берекет и стопля всяка българска душа.
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
250 гр. агнешки дреболии
1 - 2 глави лук
3 - 4 люти чушки
70 гр. краве масло
1 яйце
1 връзка магданоз
сол на вкус
джоджен
брашно
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.
В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.
Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.
В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.
Долейте, ако е нужно, още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.
Застройте курбан чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсете със ситно нарязаните джоджен и магданоз и поднесете.