ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Агнешка курбан чорба

Изключително популярна в българските традиции

Публикувана: 19 Април, 2020 10:05
30 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9350
Рецепта на деня: Агнешка курбан чорба
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.

Вижте как да приготвите това характерно за пролетната кухня ястие, което се прави за здраве, късмет и берекет и стопля всяка българска душа.

Необходими продукти:

1 кг агнешко месо

250 гр. агнешки дреболии

1 - 2 глави лук

3 - 4 люти чушки

70 гр. краве масло

1 яйце

1 връзка магданоз

сол на вкус

джоджен

брашно

олио

Начин на приготвяне:

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте, ако е нужно, още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсете със ситно нарязаните джоджен и магданоз и поднесете.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 19 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
2
Този коментар е премахнат от модератор
3
Този коментар е премахнат от модератор
глоги
4 Отговор
Искам агнешка дроб-чорба!

Оценка:
-1 +8

5
Този коментар е премахнат от модератор
пенсионер
6 Отговор
аре пак скъпи манджи, мен ми стърже стомаха от това нискомаслено кисело мляко, направо ми потекаха ли.....

Коментиран от #11


Оценка:
-3 +13

Конфуций
7 Отговор
И днес ли трябваше да ползвате турски думи

Коментиран от #18


Оценка:
-8 +3

Жоро
8 Отговор
Важен е лукът и запръжката.

Оценка:
-3 +6

Олелейййй
9 Отговор
С това месо от магазина....ще ядете подметки в горещ мазгьоч.
И колко ври това месо ?
Като ми пишете рецепти имайте ей тъй поне малко предвид и КАЧЕСТВОТО на бг.продукти.
Щото колкото и да се повтаря ,,изберете българското" нито стандарта се качва,нито качеството в бг.

Коментиран от #15, #19


Оценка:
-6 +10

Ха ха ха ха ха ха
10 Отговор

До коментар #5 от "Ще повърна":


Добре ли си ?

Оценка:
-2 +6

И да не...
11 Отговор

До коментар #6 от "пенсионер":


...забравиш пак да гласуваш следващия път.

Оценка:
-0 +10

Johansson
12 Отговор
Скоро и човешко ще ядем. Ще ставаме канибали.

Оценка:
-6 +8

Гадост ще повърна
13 Отговор
По добре да си тегля въжето вместо да ям такава помия.

Коментиран от #16


Оценка:
-11 +5

Тоя
14 Отговор
мазния червен бъркоч с плуваща лой отгоре може да е всичко друго , но не и "курбан чорба" , която е бяла , застроена с яйце и с много ароматни зелени пролетни билки и тревици !

Оценка:
-6 +10

Ха ха ха ха ха ха
15 Отговор

До коментар #9 от "Олелейййй":


Минусчета от псевдопатриоти.
Жегнал си ги с онова за българското.
+ от мен ;)

Оценка:
-3 +4

??????
16 Отговор

До коментар #13 от "Гадост ще повърна":


Еми какво чакаш?

Оценка:
-0 +5

Лора
17 Отговор
Аз я ям само с три листа и много от лойта!

Оценка:
-1 +2

NikNay
18 Отговор

До коментар #7 от "Конфуций":


Когато нямаш в езика си думи да нещо определено използваш популярни чуждици да това . . . А виж друг е момента когато някой почне да си кълчи езика с аналицизми за да покаже колко е ЕнтИлЕгнтен.

Оценка:
-0 +5

19
Този коментар е премахнат от модератор
ал бънди
20 Отговор
Венелинке, курбан виждала ли си?Ей тъй, поне на снимка.Туй дето си го ''сготвила'' не е никаква чорба, още по-малко пък курбан.А най-обикновена супа.И то доста погрешно направена.А това с ''пресеченото яйце'' е върхът на ''кулинарията''!Ще ядеш застройка на ''парцали''.

Коментиран от #21


Оценка:
-6 +1

Баба
21 Отговор

До коментар #20 от "ал бънди":


Откъде да е виждала. Тя и мисирка не е виждала и сигурно си мисли, че е похвала.

Коментиран от #28


Оценка:
-1 +5

Йозеф
22 Отговор
У курбана нема карантия, прави се от агнешки врат! Брашно не се слага, вари се на огън, и кулинарията ви е като новините.

Оценка:
-2 +8

23
Този коментар е премахнат от модератор
24
Този коментар е премахнат от модератор
Хермафродит
25 Отговор
Листа ,нямат лой ,но пак гадост,а агнешките главички,са за баба гаже..!(Овнешка и стара грозна глава...!)

Оценка:
-0 +1

Японеца
26 Отговор
Рецептата не става! Всичко е объркано!

Оценка:
-0 +2

Възмутен готвач
27 Отговор
Курбан чорба със застройка и запържено брашно! Некадърници!

Оценка:
-2 +4

Гражданчето
28 Отговор

До коментар #21 от "Баба":


Абе ..мисирката не беше ли онова животно, дето яде мисир..А мисира кво беше-кукуруз или царевица...т.е -това животно би могло да се казва кукурязляк или царевичарка например

Оценка:
-2 +0

Марчела
29 Отговор
Червен пипер има ли?!

Оценка:
-0 +0

С.С
30 Отговор
Агнешката курбан-чорба може да бъде по-хубава,ако се направи с останалото печено агнешко от предния ден. Така бульона ще е по-вкусен и с аромат. Ако се сложи и малко ориз и пресен лющян (дивесил) и магданоз, да има отстрани топъл хляб и някаква студена бира.......

Оценка:
-1 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5