Вижте как да приготвите това характерно за пролетната кухня ястие, което се прави за здраве, късмет и берекет и стопля всяка българска душа.
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
250 гр. агнешки дреболии
1 - 2 глави лук
3 - 4 люти чушки
70 гр. краве масло
1 яйце
1 връзка магданоз
сол на вкус
джоджен
брашно
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.
В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.
Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.
В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.
Долейте, ако е нужно, още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.
Застройте курбан чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсете със ситно нарязаните джоджен и магданоз и поднесете.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 глоги
10:11 19.04.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 пенсионер
Коментиран от #11
10:14 19.04.2020
7 Конфуций
Коментиран от #18
10:15 19.04.2020
8 Жоро
10:15 19.04.2020
9 Олелейййй
И колко ври това месо ?
Като ми пишете рецепти имайте ей тъй поне малко предвид и КАЧЕСТВОТО на бг.продукти.
Щото колкото и да се повтаря ,,изберете българското" нито стандарта се качва,нито качеството в бг.
Коментиран от #15, #19
10:15 19.04.2020
10 Ха ха ха ха ха ха
До коментар #5 от "Ще повърна":
Добре ли си ?10:16 19.04.2020
11 И да не...
До коментар #6 от "пенсионер":
...забравиш пак да гласуваш следващия път.10:17 19.04.2020
12 Johansson
10:19 19.04.2020
13 Гадост ще повърна
Коментиран от #16
10:20 19.04.2020
14 Тоя
10:31 19.04.2020
15 Ха ха ха ха ха ха
До коментар #9 от "Олелейййй":
Минусчета от псевдопатриоти.Жегнал си ги с онова за българското.
+ от мен ;)
10:49 19.04.2020
16 ??????
До коментар #13 от "Гадост ще повърна":
Еми какво чакаш?10:51 19.04.2020
17 Лора
11:10 19.04.2020
18 NikNay
До коментар #7 от "Конфуций":
Когато нямаш в езика си думи да нещо определено използваш популярни чуждици да това . . . А виж друг е момента когато някой почне да си кълчи езика с аналицизми за да покаже колко е ЕнтИлЕгнтен.11:13 19.04.2020
19 Този коментар е премахнат от модератор.
20 ал бънди
Коментиран от #21
11:30 19.04.2020
21 Баба
До коментар #20 от "ал бънди":
Откъде да е виждала. Тя и мисирка не е виждала и сигурно си мисли, че е похвала.Коментиран от #28
11:38 19.04.2020
22 Йозеф
12:14 19.04.2020
23 Този коментар е премахнат от модератор.
24 Този коментар е премахнат от модератор.
25 Хермафродит
12:54 19.04.2020
26 Японеца
18:27 19.04.2020
27 Възмутен готвач
18:30 19.04.2020
28 Гражданчето
До коментар #21 от "Баба":
Абе ..мисирката не беше ли онова животно, дето яде мисир..А мисира кво беше-кукуруз или царевица...т.е -това животно би могло да се казва кукурязляк или царевичарка например19:18 19.04.2020
29 Марчела
08:33 20.04.2020
30 С.С
12:10 20.04.2020