Отидете към основна версия

4 144 11

Рецепта за вечеря: Пиле по индийски

  • пиле-
  • пилешко месо-
  • гарам масала-
  • индийска кухня-
  • какво да сготвя

Мариновано пилешко с гарам масала

Снимка: Shutterstock

Гарам масала е традиционна индийска подправка. Можете да я добавите към почти всяко ястие, за да му придадете типичния индийски вкус. В превод от хинди гарам масала означава „гореща смес“, „люта смес“. Гарам масалата е лесна за приготвяне у дома, но се предлага и по специализираните магазини.

Необходими продукти:

1,5 кг обезкостено пилешко

сол на вкус

1 ч.ч. кисело мляко

1/4 ч.ч. пресен кориандър

3 с.л. зехтин

1с.л. гарам масала

2-3 скилидки чесън

2 глави лук

Начин на приготвяне:

Смесете млякото, кориандъра, зехтина, гарам масалата, солта и чесъна. Добавете обезкостеното и нарязано на късчета пиле. Сложете в хладилника за 2 часа да се маринова.

Сложете в тава хартия за печене. Направете легло от тънки резени лук.

Сложете отгоре пилешките късове. Гответе на бавен огън, докато пилешкото се изпече.

По желание можете да сервирате с неподправен бял варен ориз.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини