Гарам масала е традиционна индийска подправка. Можете да я добавите към почти всяко ястие, за да му придадете типичния индийски вкус. В превод от хинди гарам масала означава „гореща смес“, „люта смес“. Гарам масалата е лесна за приготвяне у дома, но се предлага и по специализираните магазини.
Необходими продукти:
1,5 кг обезкостено пилешко
сол на вкус
1 ч.ч. кисело мляко
1/4 ч.ч. пресен кориандър
3 с.л. зехтин
1с.л. гарам масала
2-3 скилидки чесън
2 глави лук
Начин на приготвяне:
Смесете млякото, кориандъра, зехтина, гарам масалата, солта и чесъна. Добавете обезкостеното и нарязано на късчета пиле. Сложете в хладилника за 2 часа да се маринова.
Сложете в тава хартия за печене. Направете легло от тънки резени лук.
Сложете отгоре пилешките късове. Гответе на бавен огън, докато пилешкото се изпече.
По желание можете да сервирате с неподправен бял варен ориз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Национална култура
Не ме цензурирайте защото това е всеобщоизвестно.
Коментиран от #11
16:08 22.04.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 приятелски съвет
16:14 22.04.2020
4 Пикантно
16:17 22.04.2020
5 858
16:25 22.04.2020
6 Много интересна подправка се оказа
17:17 22.04.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.