22 Април, 2020 16:05 4 116 11

Рецепта за вечеря: Пиле по индийски

  • пиле-
  • пилешко месо-
  • гарам масала-
  • индийска кухня-
  • какво да сготвя

Мариновано пилешко с гарам масала

Рецепта за вечеря: Пиле по индийски - 1
Снимка: Shutterstock

Гарам масала е традиционна индийска подправка. Можете да я добавите към почти всяко ястие, за да му придадете типичния индийски вкус. В превод от хинди гарам масала означава „гореща смес“, „люта смес“. Гарам масалата е лесна за приготвяне у дома, но се предлага и по специализираните магазини.

Необходими продукти:

1,5 кг обезкостено пилешко

сол на вкус

1 ч.ч. кисело мляко

1/4 ч.ч. пресен кориандър

3 с.л. зехтин

1с.л. гарам масала

2-3 скилидки чесън

2 глави лук

Начин на приготвяне:

Смесете млякото, кориандъра, зехтина, гарам масалата, солта и чесъна. Добавете обезкостеното и нарязано на късчета пиле. Сложете в хладилника за 2 часа да се маринова.

Сложете в тава хартия за печене. Направете легло от тънки резени лук.

Сложете отгоре пилешките късове. Гответе на бавен огън, докато пилешкото се изпече.

По желание можете да сервирате с неподправен бял варен ориз.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Национална култура

    11 1 Отговор
    След приготвяне по стар индийски обичай всички сядат на мръсния под и ядат с ръце от една тепсия.
    Не ме цензурирайте защото това е всеобщоизвестно.

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 приятелски съвет

    1 3 Отговор
    Направете легло от тънки резени лук. После си поканете една тукашна индийка и газ! Миризмата е възбуждаща. Чаршафи няма да ви трябват.
  • 4 Пикантно

    6 1 Отговор
    Може би., ще е вкусно...!
  • 5 858

    4 0 Отговор
    Не е печено пилешкото, а го пържат в едни тави. И после бухат подправките. И става едно жълто, жълто...
  • 6 Много интересна подправка се оказа

    2 1 Отговор
    Гарам масала.и помислих, че е нещо недостъпно..!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.