Вижте как да приготвите тази любима на мнозина домашна гозба, която може да се похапва през цялата година.
Необходими продукти:
500 гр. кайма
1/2 ч.ч. ориз
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 глава лук
3 - 4 с.л. брашно
черен пипер
сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с лука и магданоза, добавете ориза, едно яйце и чубрицата и омесете.
Оваляйте кюфтетата в брашно и ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода. Варете до готовност.
В дълбока купа разбъркайте останалите яйца, млякото и брашното. Смесете с част от бульона, в който са врели кюфтетата бавно, за да не се пресекат яйцата.
Върнете соса в тенджерата при непрекъснато бъркане и оставете да поври още 10 минути, докато се получи гъст сос.
Гарнирайте със ситно нарязан магданоз по желание.