Отидете към основна версия

24 Април, 2020 16:05, обновена 24 Април, 2020 16:05 5 149 7

Рецепта за вечеря: Пълнено хлебче с пилешко и зеленчуци

  • хлебче-
  • тестени изделия-
  • месо-
  • какво да сготвя-
  • гъби

Оригинална идея

Снимка: Shutterstock

Това са повече от хлебчета, това е цяло ястие, подходящо както за вечеря, така и за обяд. С продуктите може да се импровизира - пилешкото да се замени с колбас, да се добавят чушки или пресен лук.

Необходими продукти:

4 бр. готови хлебчета

500 гр. пилешко месо

100 гр гъби

1 глава лук

100 мл готварска сметана

1 морков

100 гр. кашкавал

черен и червен пипер

сминдух

чубрица

къри

олио

1 с л. брашно

Начин на приготвяне:

Вземете готовите хлебчета и отрежете капачета. С малка лъжичка се издълбава меката част и вече са готови да бъдат напълнени с плънка.

Пилешкото се нарязва на кубчета. В нагорещен тиган, предварително намазнен, се задушава ситно нарязаният лук, морковът, гъбите и пилешкото месо. След това се добавя малко вода, която трябва да изври. След това се добавя брашното и червения пипер. Разбърква се добре и се доливат още 500 мл. л. топла вода.

Овкусете със сол, черен пипер, къри, чубрица и сминдух и варите на тих огън, пише lavabg.eu. Когато продуктите са напълно сварени се обърква добре със сметаната и се оставя за още 3-4 минути върху котлона. Накрая с голяма лъжица се пълнят хлебчетата, като се поръсват отгоре с настърган кашкавал и се запичат леко в загрята на 170 градуса фурна за десетина минути, колкото да се зачерви кашкавалът.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини