Това са повече от хлебчета, това е цяло ястие, подходящо както за вечеря, така и за обяд. С продуктите може да се импровизира - пилешкото да се замени с колбас, да се добавят чушки или пресен лук.
Необходими продукти:
4 бр. готови хлебчета
500 гр. пилешко месо
100 гр гъби
1 глава лук
100 мл готварска сметана
1 морков
100 гр. кашкавал
черен и червен пипер
сминдух
чубрица
къри
олио
1 с л. брашно
Начин на приготвяне:
Вземете готовите хлебчета и отрежете капачета. С малка лъжичка се издълбава меката част и вече са готови да бъдат напълнени с плънка.
Пилешкото се нарязва на кубчета. В нагорещен тиган, предварително намазнен, се задушава ситно нарязаният лук, морковът, гъбите и пилешкото месо. След това се добавя малко вода, която трябва да изври. След това се добавя брашното и червения пипер. Разбърква се добре и се доливат още 500 мл. л. топла вода.
Овкусете със сол, черен пипер, къри, чубрица и сминдух и варите на тих огън, пише lavabg.eu. Когато продуктите са напълно сварени се обърква добре със сметаната и се оставя за още 3-4 минути върху котлона. Накрая с голяма лъжица се пълнят хлебчетата, като се поръсват отгоре с настърган кашкавал и се запичат леко в загрята на 170 градуса фурна за десетина минути, колкото да се зачерви кашкавалът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Лора
17:06 24.04.2020
5 NikNay
Коментиран от #7
19:24 24.04.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Веган
До коментар #5 от "NikNay":
И ний сме хора, трябва да оцеляваме все пак!08:51 25.04.2020