Отидете към основна версия

3 470 6

Рецепта на деня: Зеленчуци по мексикански

  • зеленчуци-
  • мексиканска кухня-
  • какво да сготвя

Пъстро и полезно

Снимка: Shutterstock

Пъстро вегетарианско ястие, източник на фибри и витамин С.

Необходими продукти:

280 г пресни картофи, нарязани на кубчета
по 2 с.л. масло и зехтин
1 червена люта чушка, разполовена, едната половина без семки и ситно нарязана, другата – нарязана на парчета
1 скилидка чесън, нарязана
200 г царевица от консерва, отцедена и изплакната
200 г черен боб от консерва, отцеден и изплакнат добре
2 яйца
1 зряло авокадо, нарязано
резени лайм, заквасена сметана и топли тортили, за сервиране (по желание)

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена кипяща вода за 5 минути, отцедете и оставете да изсъхнат. Загрейте половината масло и олио в тенджера, изпържете картофите за 10-15 мин, докато станат златисти. Добавете ситно нарязаната люта чушка, чесъна, царевицата и черния боб. Загрейте всичко добре за 5 минути, след това подправете на вкус, пише goodfood.bg.

Запазете зеленчуците на топло в слабо загрята фурна, докато изпържите яйцата в останалата част от масло и олио така, както ги предпочитате. Разпределете картофите в две чинии и сложете по едно яйце във всяка, по малко авокадо и парчетата люта чушка. Сервирайте с резени лайм, заквасена сметана и топли тортили, ако желаете.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини