Пъстро вегетарианско ястие, източник на фибри и витамин С.
Необходими продукти:
280 г пресни картофи, нарязани на кубчета
по 2 с.л. масло и зехтин
1 червена люта чушка, разполовена, едната половина без семки и ситно нарязана, другата – нарязана на парчета
1 скилидка чесън, нарязана
200 г царевица от консерва, отцедена и изплакната
200 г черен боб от консерва, отцеден и изплакнат добре
2 яйца
1 зряло авокадо, нарязано
резени лайм, заквасена сметана и топли тортили, за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена кипяща вода за 5 минути, отцедете и оставете да изсъхнат. Загрейте половината масло и олио в тенджера, изпържете картофите за 10-15 мин, докато станат златисти. Добавете ситно нарязаната люта чушка, чесъна, царевицата и черния боб. Загрейте всичко добре за 5 минути, след това подправете на вкус, пише goodfood.bg.
Запазете зеленчуците на топло в слабо загрята фурна, докато изпържите яйцата в останалата част от масло и олио така, както ги предпочитате. Разпределете картофите в две чинии и сложете по едно яйце във всяка, по малко авокадо и парчетата люта чушка. Сервирайте с резени лайм, заквасена сметана и топли тортили, ако желаете.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 габровец от варна
10:15 27.04.2020
2 NikNay
10:28 27.04.2020
3 Цифкуня
10:52 27.04.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Ей таз лилафка, на стари години, се
13:09 27.04.2020