Отидете към основна версия

12 731 13

Рецепта за вечеря: Винен кебап с ориз

  • вино-
  • месо-
  • кебап-
  • какво да сготвя

Класическо и любимо българско ястие

Снимка: Shutterstock

Може да го направите както със свинско, така и с телешко месо, но задължително с дафинов лист и червено вино.

Необходими продукти:

600 гр. месо

1 голяма глава лук

1 морков

1/2 ч.ч. доматено пюре

1 ч.ч. червено вино или розе

2 ч.ч. вода

дафинов лист

черен пипер

червен пипер

1 ч.л. брашно

сол

олио или зехтин

1 ч.ч. бял ориз

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки хапки, а лука и моркова на ситно. В тенджера сложете мазнина на дъното и запържете лука, след което добавете месото и оставете да се запържи за около 15 минути, до придобиване на златист цвят. Долива се и виното.

След това добавете морковите, доматеното пюре и водата. Сложете и подправките и оставете да ври на среден огън до готовност на месото. Накрая, за да сгъстите малко добавете предварително разтворено във вода брашното и 1 ч.л. червен пипер. Оставете на котлона още около 5 минути.

В друга тенджерка сложете оризът да се свари само със сол. След сваряването на ориза го гарнирайте във форма или като канапе на готовия винен кебап, съветва gotvachkata.com.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.

Свързани новини