Може да го направите както със свинско, така и с телешко месо, но задължително с дафинов лист и червено вино.
Необходими продукти:
600 гр. месо
1 голяма глава лук
1 морков
1/2 ч.ч. доматено пюре
1 ч.ч. червено вино или розе
2 ч.ч. вода
дафинов лист
черен пипер
червен пипер
1 ч.л. брашно
сол
олио или зехтин
1 ч.ч. бял ориз
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки хапки, а лука и моркова на ситно. В тенджера сложете мазнина на дъното и запържете лука, след което добавете месото и оставете да се запържи за около 15 минути, до придобиване на златист цвят. Долива се и виното.
След това добавете морковите, доматеното пюре и водата. Сложете и подправките и оставете да ври на среден огън до готовност на месото. Накрая, за да сгъстите малко добавете предварително разтворено във вода брашното и 1 ч.л. червен пипер. Оставете на котлона още около 5 минути.
В друга тенджерка сложете оризът да се свари само със сол. След сваряването на ориза го гарнирайте във форма или като канапе на готовия винен кебап, съветва gotvachkata.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 кебап през крив макарон
16:06 29.04.2020
2 майтапчийски
Коментиран от #6, #11
16:10 29.04.2020
3 Съкратен поради кризата
16:13 29.04.2020
4 Не съм ял нищо цял ден
16:13 29.04.2020
5 Можеш ли
16:40 29.04.2020
6 Знам една
До коментар #2 от "майтапчийски":
Сандвич по пенсионерски: две филии ляб, м/у тях друга филия16:42 29.04.2020
7 Напоследък
16:47 29.04.2020
8 За децата
17:03 29.04.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 боцмана
20:27 29.04.2020
13 beast
22:08 29.04.2020