Отидете към основна версия

7 255 12

Рецепта за вечеря: Пълнени тиквички с пилешко и зеленчуци

  • тиквички-
  • пилешко-
  • месо-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Диетично и засищащо

Снимка: Shutterstock

В сезона на тиквичките, който тепърва започва, rorifit.com представя интересен прочит на пълнени тиквички - с пилешко филе и зеленчуци. Това пролетно съчетание между протеин и зеленчуци е изключително подходящо, както за обяд, така и за вечеря.

Тиквичките са с високо съдържание на витамин C, калий, фосфорна киселина и витамин А, още магнезий, мед и омега-3 мастни киселини. Ястието е идеално за хора, които се опитват да свалят килограми.

Необходими продукти:

4 бр. средно големи тиквички

400 гр. пилешко бон филе

1 голям морков

4 стръка зелен лук

50 гр. червена чушка

1 с.л. зехтин

черен пипер

сол

куркума

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките, разрежете ги наполовина и ги издълбайте с чаена лъжичка. Измийте и почистете зеленчуците. Моркова настържете, а лука и чушката нарежете на ситно. Месото нарежете на кубчета.

В дълбок съд налейте 1 с.л. зехтин и когато загрее, задушете месото. Когато придобие златист цвят, добавете зеленчуците. Подправете на вкус. Разбърквайте за още 10-15 минути, докато месото е почти готово.

Включете фурната на 200 градуса, за да загрее. С готовата смес напълнете издълбаните тиквички. Изпечете за 30 минути.

Гарнирайте със свежа зелена салата.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини