ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пълнени тиквички с пилешко и зеленчуци

Диетично и засищащо

Публикувана: 30 Април, 2020 16:05
12 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4192
Рецепта за вечеря: Пълнени тиквички с пилешко и зеленчуци
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

В сезона на тиквичките, който тепърва започва, rorifit.com представя интересен прочит на пълнени тиквички - с пилешко филе и зеленчуци. Това пролетно съчетание между протеин и зеленчуци е изключително подходящо, както за обяд, така и за вечеря.

Тиквичките са с високо съдържание на витамин C, калий, фосфорна киселина и витамин А, още магнезий, мед и омега-3 мастни киселини. Ястието е идеално за хора, които се опитват да свалят килограми.

Необходими продукти:

4 бр. средно големи тиквички

400 гр. пилешко бон филе

1 голям морков

4 стръка зелен лук

50 гр. червена чушка

1 с.л. зехтин

черен пипер

сол

куркума

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките, разрежете ги наполовина и ги издълбайте с чаена лъжичка. Измийте и почистете зеленчуците. Моркова настържете, а лука и чушката нарежете на ситно. Месото нарежете на кубчета.

В дълбок съд налейте 1 с.л. зехтин и когато загрее, задушете месото. Когато придобие златист цвят, добавете зеленчуците. Подправете на вкус. Разбърквайте за още 10-15 минути, докато месото е почти готово.

Включете фурната на 200 градуса, за да загрее. С готовата смес напълнете издълбаните тиквички. Изпечете за 30 минути.

Гарнирайте със свежа зелена салата.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
И аз така ги правя, при тиквичките, изпичането е малко по особено...!

Коментиран от #7


Оценка:
-1 +3

Осъзнайте се бре
2 Отговор
Поредната идея за богаташи. Вени, нещо така да си запозната с цената на пилешкото бонфиле? За бедните– предлагам да си напълните тиквичките с извара и яйчица–здравословно и по–евтино.

Оценка:
-4 +7

само питам
3 Отговор
Нещо като..гръчките ''папуцакя'' демек...аз пък предпочитам тиквичките леко ''жарнати'' . Страхотна гарнитура за лефер на дървени въглища...

Оценка:
-3 +7

фактология
4 Отговор
Не така Вени.Тиквичките не се режат на двер а се взема малка лъжичка и дълбаеш..Докато стане нещо като тунелче.Капачето не го хвърляш, а затваряш отвора.Месестата част я запържваш с кайма и подправки...После пълниш скъпа.Заливката я правиш под формата на млечно-яйчна с добавка лимон.Ако нещо се режи на 2 е патладжана.На гръцки се казва "Папуцаки-обувчици",и пак с кайма.Схващаш ли.

Оценка:
-4 +7

5
Този коментар е премахнат от модератор
Ако е с качествена кайма..
6 Отговор
Изяждам нея и тиквичката у коша...!

Оценка:
-5 +4

7
Този коментар е премахнат от модератор
8
Този коментар е премахнат от модератор
Българче
9 Отговор
Ако жена ми поднесе подобно подобие на храна , има голяма вероятност да стане обект на домашно ** силие !

Оценка:
-8 +1

Загорелка
10 Отговор
Тиквичките вършат добра работа , ако нямаш мъж под ръка

Коментиран от #11


Оценка:
-4 +2

Някой
11 Отговор

До коментар #10 от "Загорелка":


Май имате нужда от психиатър или ако не,то скоро ще имате нужда от хирург със вашия съвет,но всичко е въпрос на ГЛЕДНА ТОЧКА.

Оценка:
-0 +6

Ева
12 Отговор
Стана страхотно, но аз добавих и топено сирене. Благодаря за прекрасната идея ♥️Поздравявам ви

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Владимир Каролев
Финансистът Владимир Каролев с позиция за Пирин
Купени партийни членове протестират за Пирин"

Още бисери