Отидете към основна версия

10 183 6

Рецепта за вечеря: Пиле Жулиен

  • пиле-
  • жулиен-
  • сметана-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Сочно пилешко с кремообразен сос

Снимка: Shutterstock

Опитайте тази класическа рецепта, предложена от bonapetit.bg - неустоима комбинация на крехко, сочно пилешко месо в богат кремообразен сос от сметана и топено сирене, гарнирано с ароматни гъбки и хрупкави кисели краставички.

Необходими продукти:

300 г пилешко филе
80 г бекон на резени
2 кисели краставички (120 г)
60 г топено пушено сирене
100 г гъби
120 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино “Шардоне”
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване 

Начин на приготвяне:

Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.

Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.

Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.

Гаси се с виното и се налива малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.

Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Свързани новини