Опитайте тази класическа рецепта, предложена от bonapetit.bg - неустоима комбинация на крехко, сочно пилешко месо в богат кремообразен сос от сметана и топено сирене, гарнирано с ароматни гъбки и хрупкави кисели краставички.
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
80 г бекон на резени
2 кисели краставички (120 г)
60 г топено пушено сирене
100 г гъби
120 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино “Шардоне”
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.
Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.
Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.
Гаси се с виното и се налива малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.
Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.