ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пиле Жулиен

Сочно пилешко с кремообразен сос

Публикувана: 29 Юли, 2020 16:05
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5786
Рецепта за вечеря: Пиле Жулиен
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Опитайте тази класическа рецепта, предложена от bonapetit.bg - неустоима комбинация на крехко, сочно пилешко месо в богат кремообразен сос от сметана и топено сирене, гарнирано с ароматни гъбки и хрупкави кисели краставички.

Необходими продукти:

300 г пилешко филе
80 г бекон на резени
2 кисели краставички (120 г)
60 г топено пушено сирене
100 г гъби
120 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино “Шардоне”
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване 

Начин на приготвяне:

Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.

Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.

Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.

Гаси се с виното и се налива малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.

Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
марян
1 Отговор
жулиен сготвен сега остава и ромео да го сготвиме от ромео и жолиета

Оценка:
-5 +3

инж технолог по хранене
2 Отговор
Пиле на жулиени е. Тоест месото е нарязано на тънки,плоски парчета-жулиени.

Коментиран от #3


Оценка:
-2 +5

мечо
3 Отговор

До коментар #2 от "инж технолог по хранене":


жолиен да те опане вав кривия газ

Оценка:
-6 +2

инж технолог по хранене
4 Отговор
Не се обаждай бе ,тъпчо,като нещо не ти е ясно! Мечо ли си ,клечо ли си,айде къш?! Неграмотник келяв.

Коментиран от #5


Оценка:
-2 +5

Те 80 %
5 Отговор

До коментар #4 от "инж технолог по хранене":


От дупесарите са такива!

Оценка:
-1 +1

Лидия
6 Отговор
Несириозна работа. Вместо коментари - обиди?! Иначе по темата 100℅ няма да опитам подобна рецепта. Има бяло вино. Не го харесвам

Оценка:
-3 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Волен Сидеров
Лидерът на "Атака" обяснява защо РЗС се превърна в партньор на ГЕРБ, въпреки че искаше да "уволни" премиера Бойко Борисов преди изборите:
Ако трябва да определя Яне Янев - не знам болонка ли е, или фокстериер. Мисля, че него го държат с фалшификацията на подписката му."

Още бисери
ТОП 5