29 Юли, 2020 16:05 10 012 6

Рецепта за вечеря: Пиле Жулиен

  • пиле-
  • жулиен-
  • сметана-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Сочно пилешко с кремообразен сос

Рецепта за вечеря: Пиле Жулиен - 1
Снимка: Shutterstock

Опитайте тази класическа рецепта, предложена от bonapetit.bg - неустоима комбинация на крехко, сочно пилешко месо в богат кремообразен сос от сметана и топено сирене, гарнирано с ароматни гъбки и хрупкави кисели краставички.

Необходими продукти:

300 г пилешко филе
80 г бекон на резени
2 кисели краставички (120 г)
60 г топено пушено сирене
100 г гъби
120 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино “Шардоне”
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване 

Начин на приготвяне:

Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.

Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.

Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.

Гаси се с виното и се налива малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.

Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 марян

    3 5 Отговор
    жулиен сготвен сега остава и ромео да го сготвиме от ромео и жолиета
  • 2 инж технолог по хранене

    5 2 Отговор
    Пиле на жулиени е. Тоест месото е нарязано на тънки,плоски парчета-жулиени.

    Коментиран от #3

  • 3 мечо

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "инж технолог по хранене":

    жолиен да те опане вав кривия газ
  • 4 инж технолог по хранене

    5 2 Отговор
    Не се обаждай бе ,тъпчо,като нещо не ти е ясно! Мечо ли си ,клечо ли си,айде къш?! Неграмотник келяв.

    Коментиран от #5

  • 5 Те 80 %

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "инж технолог по хранене":

    От дупесарите са такива!
  • 6 Лидия

    2 3 Отговор
    Несириозна работа. Вместо коментари - обиди?! Иначе по темата 100℅ няма да опитам подобна рецепта. Има бяло вино. Не го харесвам