Отидете към основна версия

11 678 3

Рецепта на деня: Тарт с праскови без печене

  • тарт-
  • десерт-
  • праскови-
  • без печене-
  • какво да сготвя

Лесен и свеж десерт

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

За основата:

200 гр. бисквити

30 гр. какао

100 гр. краве масло

За пълнежа:

1 пакет нишесте ванилия

400 мл. прясно мляко

За украса:

300 гр. праскови (около 2-3 големи)

30 гр. шоколадoв чипс (настърган)

Начин на приготвяне:

Смелете бисквитите заедно с какаото в кухненски робот и добавете разтопеното маслото. Завъртете още няколко пъти перката на кухненския робот, докато се смеси добре и заприлича на мокър пясък. Пресипете сместа във форма за тарт (диаметър  20 см) и притиснете добре към дъното и стените. Лесно става, като си помагате с чаша с плоско дъно. Оставете в хладилник за поне час.

Пригответе крема по указанията на опаковката и го изсипете в охладената основа на тартата, заравнете повърхността. 

Нарежете прасковите на равни резенчета и ги подредете върху крема. Завършете тарта с нарязан или настърган шоколад и украсете с цветчета от лавандула, ако желаете.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.

Свързани новини