Необходими продукти:
За основата:
200 гр. бисквити
30 гр. какао
100 гр. краве масло
За пълнежа:
1 пакет нишесте ванилия
400 мл. прясно мляко
За украса:
300 гр. праскови (около 2-3 големи)
30 гр. шоколадoв чипс (настърган)
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите заедно с какаото в кухненски робот и добавете разтопеното маслото. Завъртете още няколко пъти перката на кухненския робот, докато се смеси добре и заприлича на мокър пясък. Пресипете сместа във форма за тарт (диаметър 20 см) и притиснете добре към дъното и стените. Лесно става, като си помагате с чаша с плоско дъно. Оставете в хладилник за поне час.
Пригответе крема по указанията на опаковката и го изсипете в охладената основа на тартата, заравнете повърхността.
Нарежете прасковите на равни резенчета и ги подредете върху крема. Завършете тарта с нарязан или настърган шоколад и украсете с цветчета от лавандула, ако желаете.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Mарин
Бързо,лесно, вкусно.
Ако, може предложете и други рецепти.
10:42 30.07.2020
2 Зевс
11:31 30.07.2020
3 rajnaa
20:14 01.08.2020