Отидете към основна версия

3 083 2

Рецепта за вечеря: Пилешки хапки с пармезанова коричка

  • пилешко-
  • хапки-
  • пармезан-
  • на фурна-
  • коричка-
  • какво да сготвя

Печени, а не пържени

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

900 г пилешки гърди без кожата
120 г хлебни трохи
50 г настърган на едро пармезан
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка нарязан магданоз
1 с.л. зехтин или олио
2-3 яйца

Начин на приготвяне:

В дълбока купа комбинирайте хлебните трохи заедно със сиренето и подправките. Разбъркайте добре. Нарежете месото на хапки. Сипете брашното в чиния и оваляйте хапките в него, след което ги сложете в дълбока купа.

Разбийте яйцата, прибавете към тях олиото и залейте с тях хапките. Хубаво разбъркайте, след което всяка хапка се овалва много добре в хлебните трохи.

Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Хапките трябва да получат хубава златиста коричка. Сервирайте със сос по ваш избор, пише Az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини