ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пилешки хапки с пармезанова коричка

Печени, а не пържени

Публикувана: 8 Октомври, 2020 16:05
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1894
Рецепта за вечеря: Пилешки хапки с пармезанова коричка
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Необходими продукти:

900 г пилешки гърди без кожата
120 г хлебни трохи
50 г настърган на едро пармезан
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка нарязан магданоз
1 с.л. зехтин или олио
2-3 яйца

Начин на приготвяне:

В дълбока купа комбинирайте хлебните трохи заедно със сиренето и подправките. Разбъркайте добре. Нарежете месото на хапки. Сипете брашното в чиния и оваляйте хапките в него, след което ги сложете в дълбока купа.

Разбийте яйцата, прибавете към тях олиото и залейте с тях хапките. Хубаво разбъркайте, след което всяка хапка се овалва много добре в хлебните трохи.

Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Хапките трябва да получат хубава златиста коричка. Сервирайте със сос по ваш избор, пише Az-jenata.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Идеални са за,, гости,, ще сложа повече хляб дори...!

Оценка:
-0 +2

Циганин, ако няма изгода
2 Отговор
Не гощава, скръндза е....!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Екатерина Захариева
Външният министър Екатерина Захариева с коментар за казуса НДК
Боршош хвърли едни думи във въздуха за обществените поръчки. Като е казал "а", да каже и "б"."

Още бисери
ТОП 5