Отидете към основна версия

2 133 5

Рецепта на деня: Букет от аспержи с бекон

  • аспержи-
  • бекон-
  • прошуто-
  • чеснов сос-
  • какво да сготвя

И чеснов сос

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

600 гр. аспержи
200 гр. прошуто или бекон на тънки резени
5-6 пера зелен лук
1-2 с.л. настърган пармезан
сол
черен пипер

За соса:

200 гр. кисело мляко
50 мл. зехтин
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Аспержите се почистват с картофобелачка и се подрязват на около 1 см в основата. Слагат се за 3-4 мин. във вряща подсолена вода. Отцеждат се.
Събират се на снопчета по три и се увиват с резен прошуто.
Перата лук се потопяват за 30 сек. във вряща вода и с тях се връзват снопчетата.
Аспержите се запичат на грил или в загрят грил-тиган по 1 мин. от всяка страна.

За соса:

Чесънът се счуква със солта, налива се зехтинът и се добавя киселото мляко и подправките. Хомогенизира се добре до гладък сос.
Снопчетата аспержи се сервират със соса.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини