Необходими продукти:
600 гр. аспержи
200 гр. прошуто или бекон на тънки резени
5-6 пера зелен лук
1-2 с.л. настърган пармезан
сол
черен пипер
За соса:
200 гр. кисело мляко
50 мл. зехтин
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Аспержите се почистват с картофобелачка и се подрязват на около 1 см в основата. Слагат се за 3-4 мин. във вряща подсолена вода. Отцеждат се.
Събират се на снопчета по три и се увиват с резен прошуто.
Перата лук се потопяват за 30 сек. във вряща вода и с тях се връзват снопчетата.
Аспержите се запичат на грил или в загрят грил-тиган по 1 мин. от всяка страна.
За соса:
Чесънът се счуква със солта, налива се зехтинът и се добавя киселото мляко и подправките. Хомогенизира се добре до гладък сос.
Снопчетата аспержи се сервират със соса.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 NikNay
10:12 11.10.2020
2 Нежните
Коментиран от #3
10:24 11.10.2020
3 От аспержи после
До коментар #2 от "Нежните":
Ходиш като луд в тоалетната11:27 11.10.2020
4 пенсионера
14:05 11.10.2020
5 Пиар на вноса
13:00 12.10.2020