ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Букет от аспержи с бекон

И чеснов сос

Публикувана: 11 Октомври, 2020 10:05
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1061
Рецепта на деня: Букет от аспержи с бекон
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Необходими продукти:

600 гр. аспержи
200 гр. прошуто или бекон на тънки резени
5-6 пера зелен лук
1-2 с.л. настърган пармезан
сол
черен пипер

За соса:

200 гр. кисело мляко
50 мл. зехтин
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Аспержите се почистват с картофобелачка и се подрязват на около 1 см в основата. Слагат се за 3-4 мин. във вряща подсолена вода. Отцеждат се.
Събират се на снопчета по три и се увиват с резен прошуто.
Перата лук се потопяват за 30 сек. във вряща вода и с тях се връзват снопчетата.
Аспержите се запичат на грил или в загрят грил-тиган по 1 мин. от всяка страна.

За соса:

Чесънът се счуква със солта, налива се зехтинът и се добавя киселото мляко и подправките. Хомогенизира се добре до гладък сос.
Снопчетата аспержи се сервират със соса.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
NikNay
1 Отговор
А какво правиш с настъргания пармезан ?

Оценка:
-1 +3

Нежните
2 Отговор
аспержи и бекон , пармезан и чесън ? Перверзно !

Коментиран от #3


Оценка:
-1 +1

От аспержи после
3 Отговор

До коментар #2 от "Нежните":


Ходиш като луд в тоалетната

Оценка:
-1 +0

пенсионера
4 Отговор
бравус, ама да има кой да ме покани !!!

Оценка:
-1 +0

Пиар на вноса
5 Отговор
Не давайте пари за аспержи. За тези пари ще ви сервират готово ястие в ресторант. За вкусът им да не говорим. Заложете на сезони български продукти.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5