Отидете към основна версия

3 352 7

Рецепта за вечеря: Пълнени калмари с пилешко и млечен сос

  • калмари-
  • пилешко-
  • картофи-
  • сметана-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Според съветите на известни готвачи, пилешкото месо се съчетава добре с калмари

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

5 калмара

2 супени лъжици грис

300 грама мляно пиле (пилешка кайма)

1 средно голям картоф

1 голяма глава лук

100 грама настъргано на ситно ренде твърдо сирене

5 супени лъжици кисело мляко

1/2 чаша заквасена сметана

1 яйце

сол, подправки, черен пипер, билки.

Начин на приготвяне:

Размразените и обелени калмари се накисват във вряща, подсолена вода за 10 секунди. След това се редят, върху кухненска хартия, за да изсъхнат.

За пълнежа:

Почистете и изплакнете картофите, след това ги настържете на ситно ренде и изсипете получения сок от картофи в мивката. Обелете и нарежете лука на ситно.

Поставете каймата и нарязания лук в суровото картофено пюре. Следва овалване в яйце. Добавете сол, черен пипер и изсипете гриса. Разбъркайте всичко добре и оставете пълнежа да престои, около пет минути.

Напълнете подготвените изсушени калмари с получената плънка.

Печете калмарите във фурна, загрята до 180 градуса. Достатъчни са 15 минути, както за каймата, така и за калмарите (внимавайте да не изсъхнат). После отстранете фолиото и поръсете настърганото сирене. Поставете във фурната с отворена врата за още 5-7 минути. Наредете калмарите върху съд, украсете с билки или зелена салата, по желание.

Сос за дресинг:

За целта смесете мляко със заквасена сметана и добавете подправки на вкус.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини