Отидете към основна версия

4 289 11

Рецепта за вечеря: Чабата

  • чабата-
  • хляб-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Хляб с хрупкава коричка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 мл вода
1 и ½ чаени лъжици сол
1 чаена лъжица захар
1 супена лъжица зехтин
450 г брашно
1 и ½ чаена лъжици мая

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в купата на хлебопекарната. Изберете програма за месене на тесто. Тестото ще се получи много меко и разтегливо, подобно на тесто за мекици. Не се изкушавайте да добавяте още брашно. След като тестото е омесено, извадете го от машината и го сложете върху набрашнена повърхност. Покрийте го и изчакайте да втаса 15 минути.

Ако нямате пекарна, можете да омесите тестото с ръце по стандартния начин.

Разделете тестото на две. Оформете питките в кръгла, но леко продълговата форма. Поставете ги в тава за печене, покрита с хартия. Поръсете леко повърхността на тестото с брашно. Покрийте и оставете да втасва за 45 минути. През това време загрейте фурната на 220 градуса.

След като питките са втасали, поставете ги във фурната и печете за около 30-40 минути или до твърдо изпечена коричка. За да бъде истински хрупкава коричката, на всеки 10 минути пръскайте тестото с малко вода, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини