Отидете към основна версия

8 317 4

Рецепта за вечеря: Задушен свински дроб с лук и чушки

  • свински дроб-
  • лук-
  • чушки-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Чудесно мезе за вино

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

5 глави лук

1 кг свински дроб

5 скилидки чесън

1 с.л. червен пипер

2 зелени чушки и 2 червени

1/2 връзкамагданоз

сол

чубрица

3 с.л. олио

черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете лука и чесъна (може и да настържете). Чушките също измийте и накълцайте на ленти.

Измийте, почистете и нарежете свинския дроб. Задушете в мазнина лука, чесъна и месото. Разбъркайте.

Добавете към и чушките. Овкусете с черен пипер и сол, сипете и червения пипер. Затворете капака.

Гответе половин час, овкусете с чубрица и магданоз.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини