Отидете към основна версия

6 121 8

Рецепта за вечеря: Сочни кюфтета

  • кюфтета-
  • кайма-
  • хитрости

Хитрости, които ще направят традиционните кюфтета още по-вкусни

Снимкa: Shutterstock

Вижте няколко хитрости, с които може да запазите познатия вкус на кюфтетата, като в същото време ги направите по-сочни и по-полезни за здравето:

- най-добре смесете различни видове месо (свинско, телешко, агнешко), като предварително изберете такова без мазнина и пожелаете да го смелят пред вас;

- не ви съветваме да прибавяте мляко към месото. Ако искате да направите говеждото по-крехко, просто го накиснете в топла преварена вода;

- не прибавяйте цели яйца в каймата, а само жълтъците. Белтъчното съдържание на месото е достатъчно високо;

- за да станат кюфтетата по-ароматни, а и по-полезни, задължително прибавете нарязан на ситно или настърган лук; - не е необходимо да добавяте хляб към каймата, за да повишите плътността и обема ѝ. Опитайте с всякакви настъргани пресни зеленчуци - зеле, картофи, моркови;

- с мокри ръце оформете кюфтетата и ги покрийте с пълнозърнесто брашно или галета. Ако искате да ги запазите по-сочни, ги потопете последователно първо в брашно, после в разбито яйце и накрая пак в брашно;

- запържете или запечете готовите кюфтета в растително, а не в животинско масло. В никакъв случай не допускайте да прегарят - колкото по-алангле, толкова по-добре, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.

Свързани новини