Вижте няколко хитрости, с които може да запазите познатия вкус на кюфтетата, като в същото време ги направите по-сочни и по-полезни за здравето:
- най-добре смесете различни видове месо (свинско, телешко, агнешко), като предварително изберете такова без мазнина и пожелаете да го смелят пред вас;
- не ви съветваме да прибавяте мляко към месото. Ако искате да направите говеждото по-крехко, просто го накиснете в топла преварена вода;
- не прибавяйте цели яйца в каймата, а само жълтъците. Белтъчното съдържание на месото е достатъчно високо;
- за да станат кюфтетата по-ароматни, а и по-полезни, задължително прибавете нарязан на ситно или настърган лук; - не е необходимо да добавяте хляб към каймата, за да повишите плътността и обема ѝ. Опитайте с всякакви настъргани пресни зеленчуци - зеле, картофи, моркови;
- с мокри ръце оформете кюфтетата и ги покрийте с пълнозърнесто брашно или галета. Ако искате да ги запазите по-сочни, ги потопете последователно първо в брашно, после в разбито яйце и накрая пак в брашно;
- запържете или запечете готовите кюфтета в растително, а не в животинско масло. В никакъв случай не допускайте да прегарят - колкото по-алангле, толкова по-добре, пише Actualno.com.