Last news in Fakti

9 Септември, 2021 16:05 6 090 8

Рецепта за вечеря: Сочни кюфтета

  • кюфтета-
  • кайма-
  • хитрости

Хитрости, които ще направят традиционните кюфтета още по-вкусни

Рецепта за вечеря: Сочни кюфтета - 1
Снимкa: Shutterstock

Вижте няколко хитрости, с които може да запазите познатия вкус на кюфтетата, като в същото време ги направите по-сочни и по-полезни за здравето:

- най-добре смесете различни видове месо (свинско, телешко, агнешко), като предварително изберете такова без мазнина и пожелаете да го смелят пред вас;

- не ви съветваме да прибавяте мляко към месото. Ако искате да направите говеждото по-крехко, просто го накиснете в топла преварена вода;

- не прибавяйте цели яйца в каймата, а само жълтъците. Белтъчното съдържание на месото е достатъчно високо;

- за да станат кюфтетата по-ароматни, а и по-полезни, задължително прибавете нарязан на ситно или настърган лук; - не е необходимо да добавяте хляб към каймата, за да повишите плътността и обема ѝ. Опитайте с всякакви настъргани пресни зеленчуци - зеле, картофи, моркови;

- с мокри ръце оформете кюфтетата и ги покрийте с пълнозърнесто брашно или галета. Ако искате да ги запазите по-сочни, ги потопете последователно първо в брашно, после в разбито яйце и накрая пак в брашно;

- запържете или запечете готовите кюфтета в растително, а не в животинско масло. В никакъв случай не допускайте да прегарят - колкото по-алангле, толкова по-добре, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КотаракСКюфтак

    8 0 Отговор
    Колкото по-алангле...дори да са сурови най-добре :D
  • 2 С чисти ръце, оформени добре

    8 0 Отговор
    Се ядат най добре от мен разбира се .. на първо място храна, която най одобрявам , но отново ще кажа с хубава кайма, смес.... 60/40.....!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ КРАСАВИЦЕ
  • 4 Между другото, на жената

    2 0 Отговор
    Първото нещо, което се забелязва, във фасадата, това са красиви естествени зъби и устни, айде сега с райберите.....коя е тази....,, разбирачите,,..!
  • 5 Точен прицел

    2 1 Отговор
    Това, е целта....!
  • 6 таке даскалот

    1 0 Отговор
    Ееееей Вени това е нещо супер , само за теб !!! Зарежи "еротичните" простотии !!! Не знам от къде си прочела рецептата , но е една от най-точните !!! Но особено ако ще ги печете на дървени въглища нека месата са по-мазни !!! Резмесвайте каймата с газирана вода до еднородна структура !!! добър апетит с Венелина Маринова !!!
  • 7 Отидете в кръчмата на баба, еди коя си

    1 0 Отговор
    Ако не ви е гнус, там били най вкусните кефтета, онзи ще прави,, конпания,,...!
  • 8 ристю

    0 0 Отговор
    Сочни кюфтета,като сочните туй-онуй на някоя мискинка.