Отидете към основна версия

3 117 2

Рецепта на деня: Адобо - свинско в специална марината

  • адобо-
  • свинско месо-
  • латинска америка-
  • марината-
  • какво да сготвя

Рецепта от Латинска Америка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг свинско месо от бут 100 мл чили сос 1 ч. ч. червено вино ½ ч. ч. винен оцет ½ ч. л. смлян черен пипер 1 ч. л. смлян кимион 1 ч. л. бахар на зърна 1 с. л. риган 150 г чесън, ситно нарязан 4 дафинови листа ½ л телешки бульон 2 кг сладки картофи сокът от 2 портокала 1 ч. ч. захар 2 глави червен лук сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета 4 х 4 см. Маринова се 1 ден в чили соса, виното, оцета, сол, черен пипер, кимион, бахар, риган и чесън.
Слага се на много тих огън 45 – 60 мин. заедно с дафиновия лист и бульона.
Сладките картофи се сваряват във вода с портокаловия сок и захарта.
Месото се сервира със сладките картофи и лука, нарязан на полумесеци. Може да се добавят и фламбирани моркови, пише menumag.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини