Необходими продукти:
кисело зеле - 500 г праз - 300 г (2 - 3 стръка) зелев сок - 2 л ориз - 40 г (4 с.л.) брашно - 2 с.л. червен пипер - 1 ч.л. черен пипер - на вкус сол - на вкус люти чушкиНачин на приготвяне:
Нарязвате на дребно киселото зеле и праза. Заливате ги с 2 л зелев сок и ги варите на умерен огън до омекване.
Прибавяте измития ориз и варите чорбата още 15 минути.
Добавяте брашното и червеният пипер, размити в малко вода. Варите още 5-6 минути и подправяте с черния пипер и солта.
Прибавяте и леко препечените люти чушки, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.