Необходими продукти:
- кисело зеле - 500 г
- праз - 300 г (2 - 3 стръка)
- зелев сок - 2 л
- ориз - 40 г (4 с.л.)
- брашно - 2 с.л.
- червен пипер - 1 ч.л.
- черен пипер - на вкус
- сол - на вкус
- люти чушки
Начин на приготвяне:
Нарязвате на дребно киселото зеле и праза. Заливате ги с 2 л зелев сок и ги варите на умерен огън до омекване.
Прибавяте измития ориз и варите чорбата още 15 минути.
Добавяте брашното и червеният пипер, размити в малко вода. Варите още 5-6 минути и подправяте с черния пипер и солта.
Прибавяте и леко препечените люти чушки, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Иван
10:13 23.11.2022
4 Мдаа
10:16 23.11.2022
5 Соваж бейби
10:26 23.11.2022
6 Лозен
Коментиран от #8
10:40 23.11.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Соваж бейби
До коментар #6 от "Лозен":
Самото зеле като зеле е вредно припроблеми с щитовидната жлеза е строго забранено,извежда йода от тялото.За хора с гастрит причинява силни болку в стомаха и провокира развитие на заболяването до хроничната форма.При старци хипертония и инсулт ,и ако изпиеш някой друга ракия в допълнение още по супер.Много такива нездравословни готвени супи и манджи в България ,тестото,трушия ,да не говоря за шкембе чудо на ужасите и мръсотия и кучетата не го яде , също е на голяма почит.После Ганя се чуди защо прага на старост и умиране е най зле в България .
11:05 23.11.2022