Необходими продукти:
1 кг сварени картофи; 1 бр. пилешки гърди -без кожа и кости - 200 гр; 150 г бекон; 5-6 кисели краставички; 200 г стерилизирани печурки; 1 чаша майонеза за намазване - 200 гр; 200 мл бульон; 1 морков. За декорация: 1 сварено яйце; 100 г настърган кашкавал; 10 клонки магданоз; 100 г маслини.Начин на приготвяне:
Пилешкото се слага в тенджера под налягане заедно с цял морков и бульон.След като се повиши налягането се вари 7 минути. След изваждане се нарязва на дребно. Беконът се реже на кубчета и в сух тиган на умерена температура се пържи до златисто. Сварените и обелени картофи се смачкват на пюре. Краствичките се режат на дребно, а гъбите на филии. Слага се в тава картофеното пюре, изпърженият бекон заедно с мазнината, краставички, гъби, пилешко и сол и се омесва добре. Намаслява се купа и се слага картофеното пюре. Обръща се върху поднос. Внимателно се изважда купата. Тортата се намазва с майонеза. Декорира се с нарязани на колелца маслини, настърган кашкавал, ивици от сварения морков, клонки магданоз и се поръсва с настъргано яйце. Желателно е да престои час-два преди нарязване и сервиране.Източник: zvezdev.com
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.